Deze week verschenen de volgende artikelen op

Out mijn Keuken:

 

Pasta verde

Recept | Pasta Verde met spinazie

Pasta Verde In Italië wordt pasta (net als risotto) meestal gegeten als voor- of tussengerecht (primi). Traditioneel eet je het na een antipasto en voor de secondo (hoofdgerecht). De porties zijn daarom meestal bescheiden en omdat de hoofdmaaltijd meestal vlees of vis bevat is de pasta vaak vleesloos. Zo ook deze pasta verde, die je door de hoeveelheden wat op …

Lees hier verder ...

---
Meet the foodblogger Ilona

Meet the Foodblogger | Ilona van Worstenbrood en Wijn

Meet the Foodblogger - Worstenbrood & Wijn In de rubriek 'Meet the Foodblogger' stel ik collega foodbloggers aan je voor. Want je had het vast al geraden: ik ben bij lange na niet de enige eetschrijver. Er staat zoveel leuks en lekkers online en ik vind het heel erg leuk om de mensen achter de teksten en foto's eens aan …

Lees hier verder ...

---
Noodles met tonijn

Recept | Noodles met tonijnsteak

Noodles met tonijnsteak Als je op zoek bent naar een gerecht vol smaak en dat ook nog eens supersnel klaar is, look no further. Udon noodles zijn lekker dik en stevig en geven een voldaan gevoel. Ik heb ze op smaak gebracht met hoisinsaus, oestersaus en sojasaus. Als groente past paksoi hier perfect bij. Lekker met een stukje tonijn of …

Lees hier verder ...

---
Mac and Cheese

Recept | Mac and Cheese met Parmezaan

Mac and Cheese Macaroni and Cheese is voor velen de go to als we onszelf willen verwennen. Ik deelde al eens een recept van Matt Preston voor dit heerlijk ovengerecht, dat hier regelmatig op tafel staat. Deze versie is zonder vlees. Ik heb wel kippenbouillon poeder gebruikt, maar dat kun je desgewenst eenvoudig vervangen door kruiden- of groentebouillonpoeder. Over sommige …

Lees hier verder ...

---
Strooigoed

Boekbespreking | Strooigoed van Anne-Marij de Koning

Strooigoed van Anne-Marij de Koning De feestelijkste maand van het jaar nadert met rasse schreden en aanstaande zaterdag gaat het feest al los met de aankomst van Sinterklaas. In mijn hometown Assen is dat altijd een fantastisch schouwspel waarbij Sinterklaas met honderden pieten en een optocht van allerlei strip- en filmfiguren aankomt door de Vaart en vervolgens een rondwandeling door …

Lees hier verder ...

---
Daiquiri

Cocktail recept | Daiquiri met witte rum en limoensap

Daiquiri Op deze druilerige zondagmiddag gaan we in gedachten even terug naar een zonnige, warme zomerdag. Ga je mee? Ogen dicht, voel de zindering van de zon, hoor het ruisen van de zee en ruik de tropische geur van zonnebrandolie. Je zit in een strandstoel en naast je op het tafeltje staat een daiquiri! Een heerlijke friszoete cocktail met witte …

Lees hier verder ...

---
Knolselderij Kastanje Stamp

Recept | Knolselderij / Kastanje stamp - lekker bij wild!

Knolselderij / Kastanje stamp We zitten volop in het wildseizoen en volop in de herfst. Dit bijgerecht met knolselderij en kastanjes past bij beide heel erg goed. Deze bijna zoetige stamp is lekker smeuïg gemaakt met wat boter en room en flink op smaak gebracht met peper en zout. De bieslook die ik eroverheen heb gestrooid zorgt voor wat pit …

Lees hier verder ...

---
Wild Zwijn Stoof

Wild Recept | Wild Zwijn Stoof met spinazie

Wild Zwijn Stoof met spinazie Wild zwijn (ook wel everzwijn) heeft een wat intensere smaak dan ons 'gewone' varkensvlees en het vlees is wat minder vet. Daarnaast is de structuur van het vlees wat steviger en dat maakt het heel geschikt om te verwerken in stoofschotels en dat heb ik in dit recept dan ook gedaan. Het hele gerecht is …

Lees hier verder ...