Site pictogram Out mijn keuken

Courgette-kaas taartje

bijgerechten groente/fruit Courgette - kaas taartje

Courgette - kaas taartje

Courgette wordt ook wel mergpompoen genoemd en is de ongerijpte vrucht van een plant uit de komkommerfamilie, die als groente wordt gegeten. Het Nederlandse woord courgette komt uit het Frans en is het verkleinwoord van courge, wat merg betekent. Een courgette kan geel of groen zijn, maar de meest gangbare soort is groen. Courgettes zijn vrij  makkelijk te telen en dus heel geschikt voor in een eigen groentetuin.

De credits voor dit lekkere courgette kaas taartje gaan naar huisgenoot M. Sinds  hij het de eerste keer maakte, heeft het al vaak op tafel gestaan bij ons. Het is een veelzijdig bijgerecht dat je bij van alles kunt serveren. Zo is het bijvoorbeeld heerlijk bij een lekker karbonaadje met gebakken aardappelen. Gebruik je fantasie, je kunt er allerlei kanten mee op.


Courgette

Courgette

Ingrediënten voor 4 personen:

Verwarm de oven voor op 180°C. Was de courgettes of schil ze met een dunschiller. Snijd ze vervolgens in de lengte in repen met een mandoline of kaasschaaf. Vet een ovenschaal in met boter en bedek de bodem met reepjes courgette.

Strooi hierover wat kaas en bedek dit weer met reepjes courgette. Wissel de laagjes zo af tot de schaal vol is of je courgettes of kaas op zijn. Eindig in ieder geval met een kaaslaag en strooi op sommige lagen ook een beetje zout en peper. Schuif de schaal in de oven en laat ongeveer 20 minuten bakken. Laat het na de oventijd even staan, zodat de kaas een beetje kan stollen. Dan kun je hem aansnijden en over de borden verdelen.




Courgette en kaas



Courgette – kaas taartje

Mobiele versie afsluiten