Site pictogram Out mijn keuken

Pavlova met passievrucht en frambozen

Pavlova

Pavlova is een desserttaart die gemaakt wordt van meringue. Het verhaal gaat dat dit dessert is bedacht ter ere van de Russische balletdanseres Anna Pavlova toen zij op tournee was door Australië en Nieuw-Zeeland in de jaren ’20. Ik had er nooit van gehoord, totdat ik naar Masterchef Australia ging kijken en een uitzending zag waarin de pavlova van Donna Hay werd gemaakt. Tot mijn grote vreugde staat het recept in haar boek Nieuwe Klassiekers waarover ik eerder al eens dit artikel schreef. Echt een aanrader, dat boek! Omdat het zo’n heerlijk dessert is en zo eenvoudig om te maken, deel ik vandaag het recept met jullie!

Voor 4 tot 6 personen:

 


2016-06-19-13-55-24

Verwarm je oven voor op 150°C. Als je net als ik een heteluchtoven hebt, dan altijd 10% minder heet zetten dan in het recept staat! Doe de eiwitten in een goed ontvette keukenmachine en klop ze op tot er pieken op blijven staan. Voeg dan eetlepel voor eetlepel de suiker toe. Laat steeds een halve minuut zitten tussen de lepels suiker en laat de mixer continu draaien. Als alle suiker is toegevoegd, klop je nog 6 minuten door. Schraap dan met een siliconen spatel de randen los, voeg de azijn toe en klop nog 2 minuten goed door. Spatel dan het eiwitmengsel op een met bakpapier beklede bakplaat in de gewenste vorm. Traditioneel is een pavlova rond. Maak iets van een kuiltje of een afgeplat stukje aan de bovenkant, zodat het fruit er straks mooi op blijft liggen. Draai de oven terug naar 120°C en zet de bakplaat in de oven. Laat anderhalf uur bakken. Zet daarna de oven uit en laat de pavlova in de oven volledig afkoelen. Op tijd beginnen dus, want dat duurt wel een paar uurtjes. Als het goed is, is hij dan knapperig krokant van buiten en sticky van binnen. Klop vlak voor het serveren de room stijf en spatel dit over de pavlova. Doe hier overheen de passievruchtpulp. Hiervoor snijd je de passievruchten open en lepel je het binnenste eruit. Doe dan de frambozen erop. Een lekkere sterke kop koffie is heerlijk hierbij!









Mobiele versie afsluiten