Site pictogram Out mijn keuken

Ratatouille a la Out

bijgerechten groente/fruit ratatouille

Ratatouille à la Out

Ratatouille is een Frans groente gerecht dat op vele manieren gemaakt kan worden. De groentes die er eigenlijk altijd inzitten zijn tomaat, courgette, aubergine, ui en knoflook. De groentes worden geroosterd in de oven en kunnen zowel koud als warm gegeten worden. Het is bijvoorbeeld heerlijk met brood en wat olijfolie. Ik serveer het meestal als groente bijgerecht en omdat het dan een bijrol speelt, doe ik er meestal geen ui en knoflook in. Wel vind ik het lekker om de groentes in te smeren met wat truffelolie, vooral voor de geur. Verder wat zout en peper en op het laatst wat Parmezaan erover. 

 

Voor 4 personen heb je nodig:

Ga op zoek naar een ovenschaal die de juiste maat heeft om de groentes in te doen en verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de groentes in dunne plakken. Vet de ovenschaal in met olijfolie. Plaats de plakken groente om en om in de ovenschaal en besmeer ze met wat truffelolie (of een andere kruidenolie die je in huis hebt of die je lekker vindt). Bestrooi de groentes dan met een beetje zout en peper en zet de schaal een half uur in de oven. Haal de schaal dan uit de oven en strooi de Parmezaanse kaas erover. Zet de schaal nog 10 tot 15 minuten terug in de oven. De kaas vorm een lekker knapperig korstje op de groente. Houd je niet van kaas of ben je aan het lijnen, dan kun je de kaas natuurlijk gewoon weglaten. Ratatouille is niet alleen lekker en gezond, deze variant ziet er ook nog eens heel feestelijk uit! Daarnaast kun je er eindeloos mee variëren. Voeg bijvoorbeeld plakjes spek toe en leg de plakjes in passata, waar je dan natuurlijk wel weer  heel goed ui en knoflook aan toe kunt voegen. 

Ik heb de ratatouille deze keer geserveerd met een entrecote en gekookte aardappelen. 

Wat is jouw favoriete groentegerecht?

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten