Site pictogram Out mijn keuken

3 x anders dan anders vulling voor Bugles

bugles

Kennen jullie Bugles? Vast wel! Het zijn kleine chipshoorntjes. Erg lekker en met de leuke eigenschap dat je ze kunt vullen. Ik heb er voor het eerst kennis mee gemaakt in mijn studentenhuis, toen een vriend gezellig een avondje kwam 'buizen' en twee zakken Bugles en 2 flessen Remia knoflooksaus bij zich had. Hij aan zijn kant van de bank en in aan mijn kant, zak op schoot fles in de aanslag ... hebben we het beeld te pakken?

Als blogger vind ik het enorm leuk om bestaande en beproefde recepten met jullie te delen en te vertellen hoe ik het klaarmaak, maar nieuwe dingen bedenken is toch wel het allerleukste. Deze keer werd ik uitgedaagd om 3 verschillende vullingen voor Bugles te verzinnen. Het eerste waar ik aan dacht was de fles Remia Knoflooksaus, maar dat is deze keer natuurlijk niet goed genoeg.   

De vullingen:

Ik heb gekozen voor drie klassieke en beproefde smaakcombinaties:

  1. mozzarella, tomaat en basilicum;
  2. geitenkaas, honing en walnoten;
  3. feta, knoflook en munt.

De mozzarellavulling is lekker hartig en je kunt de hoeveelheid basilicum aanpassen aan je smaak. In plaats van verse tomaten heb ik zongedroogde tomaten gebruikt, die ik heel fijn heb gesneden. De smaak van deze tomaten is nog intensiever, probeer het maar eens. De geitenkaasvulling is zoetig en romig en heeft een bite door de fijngehakte walnoten. Deze vond ik persoonlijk het lekkerst. De laatste van de 3 was het meest verrassend en ideaal als je van knoflook houdt. Hoe krijg je feta dusdanig vloeibaar dat het te spuiten is in een Bugle? Je leest het hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het uiteraard graag!

 

 

Bugles gevuld met mozzarella, tomaat en basilicum

Mozzarella, tomaat en basilicum zijn een klassieke smaakvriendjes en vormen een hele lekkere vulling voor bugles. Je kunt het natuurlijk ook als dip gebruiken bij andere chips of hapjes

Gang Hapjes
Voorbereiding 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 zak Lay's Bugles naturel
  • 125 gram mozzarella (=1 bol)
  • 125 ml slagroom
  • snufje zout
  • 2 zongedroogde tomaten
  • verse basicilumblaadjes

Werkwijze

  1. Doe de mozzarella in de hakmolen van een staafmixer (of in de keukenmachine). Giet de slagroom erbij en draai er een mooie gladde crème van.

  2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze bij de mozzarellacrème. Draai totdat de tomatenstukje heel fijn zijn en goed opgenomen zijn in de crème. Doe er dan een snufje zout en de basilicumblaadjes bij. Draai totdat de blaadjes fijn zijn en proef dan je crème. Doe er nog wat zout bij als het nodig is. 

  3. Schep de mousse over in een spuitzak met een spuitmondje dat niet al te smal, maar ook niet te breed is. Het moet in de bugles passen, maar wijd genoeg zijn om de crème erdoor te laten. Spuit de crème in de bugles en serveer direct.

Bugles met een vulling van geitenkaas, honing en walnoten

Een vulling voor Bugles met de klassieke smaakvriendjes geitenkaas, honing en walnoten

Gang Hapjes
Voorbereiding 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 50 ml slagroom
  • scheutje vloeibare honing
  • 50 gram walnoten
  • snufje zout
  • 1 zak Lay's Bugles

Werkwijze

  1. Doe de walnoten in de  hakmolen van een staafmixer (of in de keukenmachine) en hak ze zeer fijn. Doe dan de geitenkaas en de slagroom erbij en draai er een zachte crème van. Breng op smaak met honing en een snufje zout.

  2. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmondje dat in de Bugles past, maar dat wijd genoeg is om het mengsel door te laten. Spuit de vulling in de Bugles en serveer meteen.

Bugles gevuld met opgeslagen feta en tzatziki

Een heerlijk frisse vulling voor Bugles of als dip bij chips of op een toastje.

Gang Hapjes
Kooktijd 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 100 ml slagroom
  • 150 gram feta
  • 50 ml melk
  • 10 blaadjes verse munt fijn gesneden
  • beetje verse dille
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak Lay's Bugles

Werkwijze

  1. Sla de slagroom in een vetvrije kom op tot er pieken ontstaan. 

  2. Doe de feta in een andere kom met de melk. Pureer dit met een staafmixer. Snijd de blaadjes munt, de dille en de knoflook fijn en roer ze door het fetamengsel.

  3. Spatel de gepureerde feta met een rubberen spatel door de slagroom. Doe het mengsel in een spuitzak met een spuitmondje dat in de Bugles past, maar dat niet te smal is om het mengsel door te laten. Vul de Bugles met het mengsel en serveer meteen.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten