Site pictogram Out mijn keuken

Lauwwarme salade van geroosterde groente

bijgerechten groente/fruit salade

Lauwwarme salade van geroosterde groente

Met deze heerlijke lauwwarme salade van geroosterde groentes kun je veel kanten op. Ik ben gek op geroosterde courgettes en als je een gele en een groene neemt, ziet het er ook nog heel mooi uit. Verder kun je er eigenlijk bij doen wat je zelf wilt. Ik heb een rode paprika genomen, maar je kunt ook kiezen voor een andere kleur paprika of bijvoorbeeld een aubergine. Tomaten uit de oven passen er perfect bij. Doordat je de groente roostert gaat er weinig van de voedingsstoffen verloren en heb je een gezond bijgerecht.

 

Deze salade kun je met van alles serveren. Ik heb gekozen voor gebakken aardappelen en een lekker rundervinkje. Ik vond het altijd heel lastig om rundervinkjes (en slavinkjes ook) goed door en door gaar te krijgen. Inmiddels bak ik ze als volgt. Verhit wat boter in een koekenpan en bak de vinkjes rondom bruin. Doe ze dan met het bakvet in een kleine ovenschaal (of als je een ovenvaste koekenpan hebt kun je die gebruiken) en schuif het in een op 160°C voorverwarmde oven. Laat het nu zo'n 20 minuten rustig garen. 

Hieronder vind je het recept voor de salade. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

 

Lauwwarme salade van geroosterde groentes

Een heerlijk groente bijgerecht

Gang Bijgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 1 gele courgette
  • 1 groene courgette
  • 1 doosje champignons
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten van goede kwaliteit
  • olijfolie
  • zout & peper
  • beetje grof zeezout naar smaak
  • Provençaalse kruiden naar smaak

Werkwijze

  1. Was alle groentes (behalve de champignons) met water en droog ze goed af. Maak de champignons schoon met een borsteltje of een stukje keukenpapier. Meng in een kommetje een flinke scheut olijfolie met wat zout, peper en de Provençaalse kruiden en zet tot gebruik apart.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de champignons in kwarten, de courgettes in plakken van ongeveer een halve centimeter en de paprika in repen. Bekleed een aantal bakplaten met bakpapier en verdeel de gesneden groentes (behalve de champignons) over de platen. Ze mogen niet over elkaar heen liggen. Leg ook de hele tomaten erbij.

  3. Smeer de groentes in met het oliemengsel met behulp van een bakkwast. Doe dit niet te zuinig. Als je het lekker vindt kun je hierna nog wat grof zeezout erover strooien. Niet teveel!

  4. Schuif de platen in de oven en laat de groente zo'n 20 minuten roosteren. Bak intussen in een koekenpan de champignons en zet apart tot gebruik.

  5. Verdeel de groentes na het roosteren over een mooie schaal, doe de champignons erover en leg de hele tomaten erbij. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten