Site pictogram Out mijn keuken

Oosters gemarineerde biefstukreepjes boontjes en rijst

hoofdgerechten rundvlees biefstukreepjes

Oosters gemarineerde biefstukreepjes

Biefstukreepjes, Oosters gemarineerd

De meeste mensen zijn geneigd om biefstuk onaangeroerd te bakken en te eten. Hooguit wordt een beetje peper en zout toegevoegd.  Lekker, maar je moet er wel echt een goed stukje vlees voor hebben. Met biefstuk kan bovendien nog heel veel meer. Voor dit gerecht heb je geen topkwaliteit biefstuk nodig. Ook een gewoon biefstukje uit de supermarkt krijg je in deze marinade heerlijk mals. De marinade heeft Oosterse smaken en is lekker met rijst en kort gekookte sperziebonen. Voor wat extra bite heb ik gekozen voor notenrijst, maar met gewone witte rijst of zilvervliesrijst is het ook heel lekker. Kook de sperziebonen niet te lang, want ze gaan ook nog even in de wok met de biefstuk. De kans bestaat dan dat ze te gaar worden en slappe hap past niet zo heel goed bij dit gerecht. 

Oosterse Biefstukreepjes: het recept

Het volledige recept hieronder voor je uitgeschreven. Onder het recept vind je een knop waarmee je met 1 klik alle ingrediënten op je boodschappenlijstje zet. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag.

Oosters gemarineerde biefstukreepjes

De biefstukreepjes zijn gemarineerd in Oosterse smaken en combineren heerlijk met sperziebonen en (noten)rijst

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Voorbereiding 1 uur
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram biefstuk
  • 4 el ketjap
  • 2 tl honing
  • 2 tl citroensap of limoensap
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 tl gemberpoeder
  • snufje chilipeper
  • olie om in te bakken
  • 400 gram sperziebonen
  • 350 gram notenrijst

Werkwijze

  1. Doe de ketjap, honing, citroensap, gember en chili bij elkaar in een ruime kom. Roer het door elkaar. Snipper de knoflook heel fijn (of pers uit) en doe dit erbij. Roer weer goed. 

  2. Snijd dan de biefstuk in dunne repen en schep ze zorgvuldig door de marinade. Alle biefstukreepjes moeten goed bedekt zijn met marinade. Dek de kom af en laat de marinade (in de koelkast) 30 tot 60 minuten intrekken.

  3. Zet een pan water op en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maakt de sperziebonen klaar (kook ze niet te lang, want ze gaan nog even bij de biefstuk in de wok, anders worden ze te gaar).

  4. Verhit een wok met daarin de olie. Bak de biefstukreepjes met de marinade op hoog vuur 2 tot 3 minuten. Doe dan de sperziebonen erbij en wokt dit heel even mee. Serveer direct met de gare (noten)rijst.

Notities

Je kunt het vlees rustig wat langer in de marinade laten staan, korter liever niet.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten