Site pictogram Out mijn keuken

Risotto voor de grote trek met kalfssaucijzen

hoofdgerechten overig vlees hoofdgerechten rijst risotto

Risotto met kalfssaucijs

Risotto kun je op vele verschillende manieren maken en heel veel verschillende smaken meegeven. De allerlekkerste vind ik deze risotto met paddenstoelen. Maar er staan meer risotto's op mijn site en er zullen er ongetwijfeld nog wel een paar bijkomen, want ik vind het heerlijk om ze te maken en te eten. 

Normaal gesproken wordt risotto gegaard in bouillon, maar voor deze risotto gaar je de rijst in tomaten frito met water.

Een bijzondere smaakmaker in dit gerecht is de venkel. Venkel heeft een dropachtige en anijsachtige smaak en dat doet het geweldig in dit gerecht. Het zorgt voor wat frisheid, want verder is het stevige en romige kost. Zeer geschikt voor een gure herfst- of winteravond, zeker gecombineerd met de balletjes van kalfssaucijzen

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

Risotto voor de grote trek met kalfssaucijzen

Stevige risotto met kalfssaucijzen

Een stevige risotto maaltijd met balletjes gedraaid van kalfssaucijzenvlees

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 venkelknollen
  • 40 gram boter
  • 1 el gedroogde Italiaanse kruiden
  • 300 gram risottorijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 700 gram tomaten frito
  • 500 ml water
  • 320 gram kalfssaucijzen
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 100 gram ricotta
  • blaadjes van een paar takjes bascilicum

Werkwijze

  1. Snipper de ui. Snijd het kontje van de venkelknollen af, snijd ze ze in kwarten. Verwijder de kern van de venkelknollen en snijd ze in reepjes. 

  2. Verhit de boter in een pan. Fruit hierin de ui, venkel en de helft van de Italiaanse kruiden een paar minuten. Voeg dan alle risottorijst in één keer toe en bak dit al roerend een minuut of 3 mee. De korrels worden dan glazig. Voeg de wijn toe en laat het helemaal opnemen door de rijst.

  3. Verwarm de frito met het water en breng het tegen de kook aan. Voeg dit met 2 soeplepels tegelijk toe aan de risotto en ga daarmee door tot de rijst beetgaar is. Dit duurt zo'n 20 minuten. Ik houd van een risotto met een bite. Houd je van wat gaardere risotto kook het dan wat langer. 

  4. Haal het velletje van de worsten en meng het vlees met de rest van de Italiaanse kruiden. Draai er balletjes van en bak ze in zo'n 10 minuten in een klontje boter gaar. 

  5. Schep de ricotta door de risotto en roer het er goed doorheen. Breng op smaak met wat peper en eventueel wat zout. Rasp de Parmezaanse kaas.

  6. Schep de risotto op de borden, leg de balletjes erop en bestrooi met de Parmezaanse kaas en de basilicum blaadjes. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten