Site pictogram Out mijn keuken

Filodeeg taart met vulling van spinazie, ricotta en chorizo

Recept hartige spinazietaart

Hartige spinazietaart met chorizo

Ik ben gek op quiches en hartige taarten. Meestal gebruik ik daarvoor bladerdeeg of deeg voor hartige taart, maar deze keer heb ik filodeeg gebruikt. Dit resulteert in een taart met een hele knapperige buitenkant. Behandel het filodeeg voorzichtig, want het is erg kwetsbaar. Nog een tip: proef de afzonderlijke onderdelen en breng alles afzonderlijk op smaak. Je maakt namelijk lagen van de ingrediënten en je mengt niet alles door elkaar. Door alles apart op smaak te brengen voorkom je dat er een 'flauwe' laag tussen zit.

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag. 

Filodeeg taart met spinazie ricotta vulling

Filodeeg zorgt voor een heel knapperig korstje. De taart is gevuld met spinazie, ricotta en chorizo

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 5 à 6 vellen filodeeg
  • 4 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram spinazie
  • 4 eieren
  • 250 gram ricotto
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 1 Chorizo worst

Werkwijze

  1. Laat de filodeeg vellen ontdooien. Ga voorzichtig om met filodeeg, het scheurt snel. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Neem een springvorm en vet die in met boter. Smeer de vellen filodeeg in met ongeveer de helft van de olie en leg ze verspringend in de vorm. Laat de uiteinden uitsteken. Schuif de vorm in de oven en bak de 'bodem' ongeveer 8 à 10 minuten.

  3. Verhit de andere helft van de olie in een koekenpan en pers de knoflook erin uit en bak dit eventjes op laag vuur. Voeg dan de spinazie toe en laat dit (omscheppend) slinken. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een pollepel zoveel mogelijk vocht eruit. 

  4. Snijd de chorizo in blokjes en bak die uit in een droge koekenpan. Kluts de eieren met de ricotta tot je een schenkbare massa hebt. Breng op smaak met peper en zout. 

  5. Haal de springvorm uit de oven en verdeel de spinazie over de bodem. Verdeel daarover de chorizo en het ricotta/ei mengsel. Bak de taart nog zo'n 30 minuten.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten