Site pictogram Out mijn keuken

Hoisin Garnalen met rijst en roerbakgroente

 

Dit is zo'n eenvoudig te maken gerecht dat je het eigenlijk niet eens een recept mag noemen. Toch heb ik het maar even uitgeschreven, want het is ook té lekker om niet te delen. Heb je een keer behoefte aan snel en makkelijk, houd je van Oosterse smaken en eet je graag garnalen? Dan is dit the way to go. Serveer het met rijst en gewokte groente en je hebt een volwaardige maaltijd. 

 

Hieronder heb ik uitgeschreven hoe je dit gerecht maakt. Probeer het eens en laat je me dan weten wat je ervan vindt?

 

Hoisin garnalen met rijst en roerbak groente

Gebakken garnalen met hoisin saus. Serveer met bijvoorbeeld rijst een roergebakken groenten.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Oosters
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 450 gram reuzengarnalen
  • 60 ml hoisin saus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 tl sojasaus
  • zout
  • peper
  • scheutje olijfolie
  • bieslook
  • handje pinda's fijngemalen

Werkwijze

  1. Pel de garnalen en bestrooi ze met peper en zout. Meng de hoisin saus goed met de rijstazijn en de sojasaus en zet apart tot gebruik.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een hapjespan en bak hierin de garnalen in korte tijd gaar. Giet de saus erbij, roer het erdoor en warm het geheel even goed door. 

  3. Serveer het met rijst en gewokte groenten. Bestrooi ze eventueel met fijngesneden bieslook en fijngemalen pinda's. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten