Site pictogram Out mijn keuken

Pasta met kip, knoflook en champignons

Pasta met kip, champignons en knoflook

Voor de maandag vandaag een snel, makkelijk maar smaakvol recept. Pasta met champignons, kip en Provençaalse kruiden. Ga je voor een dagje zonder vlees, laat de kip dan weg en voeg wat meer champignons toe. In plaats van champignons kun je ook andere paddenstoelen nemen. De meeste soorten combineren goed met Provençaalse kruiden. Je kunt er eventueel nog wat kaas over strooien als je wilt. Enjoy!!

 

 

Pasta met kip, champignons en knoflook

Lekker romige pasta

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram spaghetti (of andere lange pasta)
  • 50 gram boter
  • 600 gram champignons (in kwarten)
  • beetje Provençaalse kruiden
  • 400 gram kipdijfilet
  • verse peterselie (fijn gesneden)
  • 3 tenen knoflook (fijngehakt)

Werkwijze

  1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit een scheutje olijfolie in een wok op grote hapjespan en bak hierin de kip. Voeg dan de champignons en de knoflook toe en bak even mee. Doe de boter erbij en roer het er goed door. Bestrooi met de Provençaalse kruiden. 

  2. Schep de spaghetti op borden en verdeel de saus erover. Bestrooi met de fijngehakte peterselie. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten