Site pictogram Out mijn keuken

Yoghurttaart

Recept yoghurttaart

Wat moet je als je een taart moet maken voor iemand die niet zo heel erg van heel zoet houdt ... best een uitdaging want de meeste taarten zijn behoorlijk zoet. Dubbend daarover is deze yoghurttaart ontstaan die je naar smaak zoeter en minder zoet kunt maken. De versie die ik gemaakt heb is lekker licht (let op: niet qua calorieën) en fris en ligt niet heel zwaar op de maag. Wil je hem zoeter maken, dan kan dat natuurlijk door de yoghurt naar smaak te zoeten met honing of agavesiroop. Ik heb mijn vierkante springvorm gebruikt maar je kunt ook gewoon een ronde nemen.

Versier de taart met bijvoorbeeld frambozen en blauwe bessen of je eigen lievelingsfruit. Lijkt het je wat?

Yoghurttaart

Heerlijke taart voor mensen die niet van heel zoet houden

Gang Patisserie
Totale tijd 45 minuten
Porties 12 punten
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 150 gram biscuitjes
  • 150 gram bastognekoeken
  • 200 gram boter
  • 750 gram Turkse yoghurt (of een andere dikke yoghurt)
  • 9 blaadjes gelatine
  • 150 ml melk
  • 500 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • flinke hand blauwe bessen
  • flinke hand frambozen

Werkwijze

  1. Maal de koekjes goed fijn en meng ze zorgvuldig door elkaar. Smelt de boter en bekleed een springvorm met bakpapier. Als je de vorm wat invet, blijft het papier beter zitten.

  2. Giet de gesmolten boter bij de koekkruimels en roer het goed door elkaar. Schep deze massa in de springvorm en druk de koekkruimels goed aan tegen de bodem van de vorm. Zet de vorm een tijdje in de koelkast. De boter stijft dan weer op en zo krijg je een stevige bodem. 

  3. Week de gelatine in een laagje koud water totdat de blaadjes zacht zijn (minuut of 10). Sla intussen de slagroom met de suiker stijf. 

  4. Verwarm de melk en los de (uitgeknepen) blaadjes gelatine één voor één op in de warme melk en laat het afkoelen. Giet de afgekoelde melk vervolgens in een kom en meng het met de yoghurt. Voeg op dit moment eventueel nog wat extra zoet in de vorm van honing of agavesiroop bij de yoghurt. Neem eventueel een beetje van de yoghurt in combinatie met een beetje slagroom op één lepel en proef of je het geheel zoet genoeg vindt.

  5. Spatel vervolgens de slagroom door het yoghurtmengsel en giet dit op de opgesteven taartbodem. Strijk de bovenkant goed glad en laat de taart minimaal 3 tot 4 uur opstijven in de koelkast. 

  6. Snijd de kanten los met een scherp mes en verwijder de springvorm. Garneer de taart met frambozen en blauwe bessen en snijd hem in 12 stukken of punten.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken 2017

Mobiele versie afsluiten