Site pictogram Out mijn keuken

Turkse tosti

recept Turkse tosti
 

Tosti's kennen we natuurlijk allemaal, maar ken je de Turkse tosti? Hij is gemaakt van Turks brood (pide) en wordt belegd met Turkse knoflookworstjes (sucuk), Turkse jonge kaas (kasar peyniri), een beetje aioli en plakjes tomaat.

 

 

Turkse tosti

Het recept

Voor de ingrediënten in dit recept moet je een Turkse supermarkt opzoeken of probeer het op de wekelijkse markt. De Turkse kaas kun je vervangen door andere jonge kaas, maar de knoflookworstjes en het brood zijn eigenlijk onvervangbaar. 

Turkse tosti

Heerlijke tosti van Turks brood en belegd met Turks beleg

Gang Hoofdgerecht, Lunch
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 Turks brood (pide)
  • paar eetlepels aioli
  • 2 Turkse knoflook worstjes (sucuk)
  • 150 gram Jonge kaas (kasar peyniri)
  • 2 tomaten

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd het brood in kwarten en snijd de kwarten overdwars doormidden. Smeer de binnenkant in met aioli. Beleg de broodjes met plakjes kaas en plakjes sucuk. Snijd vervolgens de tomaten in plakje en verdeel deze over de kaas en worst. Vouw de broodjes dicht en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif ze in de oven. 

  2. Bak de broodjes totdat de kaas mooi gesmolten is. Houd je van heel knapperig, laat het dan een minuut of 15 tot 20 in de oven. Houd van van iets minder knapperig haal ze er dan na een minuut of 10 uit. 

  3. Eet ze lekker warm en maak er een simpele salade bij.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Mobiele versie afsluiten