Site pictogram Out mijn keuken

Vegetarische pasta in wodka tomaten saus

hoofdgerechten vegetarisch pasta in wodka / tomaten saus

Pasta in wodka/tomaten saus

Pasta met wodka en tomatensaus

De basis van dit gerecht is een hele simpele pasta met tomatensaus. De wodka geeft het geheel een flinke kick in the ass. Over het feit of je tijdens het koken alle alcohol uit een gerecht kookt zijn de meningen nogal verdeeld. Mocht je er niet van overtuigd zijn, eet het dan niet als er kinderen mee-eten. 

Het recept: pasta met wodka en tomatensaus

Pasta in wodka & tomatensaus

De wodka geeft dit alledaagse pastagerecht een flinke kick in the ass!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Vegetarisch
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram pasta (ik heb rigatoni gebruikt)
  • 750 gram roma tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • flinke scheut olijfolie
  • beetje chiliflakes (zoveel als je aandurft)
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak
  • 60 ml wodka
  • 125 ml crème fraîche
  • 2 el boter
  • 2 el peterselie fijn gesneden
  • 200 gram Parmezaanse kaas fijn geraspt

Werkwijze

  1. Bereid de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet af en zet apart tot gebruik. Bereid intussen de saus.

  2. Snijd de tomaten in kleine stukjes en doe ze met vocht en al in een kom. Snijd de knoflook fijn, verhit een scheut olijfolie in een braadpan op rustig vuur en fruit hierin de knoflook een paar minuten. Voeg dan langzaam de tomaten toe en roer goed zodat olie en vocht zich goed mengen.  

  3. Roer vervolgens wat chiliflakes door de saus en breng op smaak met peper en zout. Laat het een paar minuten rustig pruttelen en roer af en toe. 

  4. Voeg dan de wodka toe en roer het er even goed doorheen. Laat de saus nu zo'n 10 minuten pruttelen. Roer daarna de boter erdoor totdat het volledig is gesmolten en voeg vervolgens de crème fraîche en 3/4 van de Parmezaanse kaas toe. Roer goed tot alles is opgenomen.

  5. Voeg de pasta toe aan de saus en schep door elkaar. Schep het vervolgens op borden en strooi er nog wat Parmezaan en wat peterselie over.

Notities

#outmijnkeuken #omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Mobiele versie afsluiten