Site pictogram Out mijn keuken

Snel & Makkelijk: Noodles Stroganoff

Recept snelle noodles stroganoff
Snel & makkelijk: Noodles Stroganoff

Vandaag heb ik een snelle variatie op Boeuf Stroganoff voor je: noodles Stroganoff. Het is eenvoudig om te maken en staat zo op tafel. Ideaal voor een drukke door de weekse dag of voor een weekenddag zonder uitgebreide kookzin (ja hoor, ook ik heb dat wel eens!). Wist je trouwens dat Stoganoffsaus afkomstig is uit het 19de eeuwse Rusland en dat het vernoemd is naar de grafelijke familie Stroganov?

Het recept: Noodles Stroganoff

De basis van een Stroganoff saus is rundvlees, voor dit recept heb ik rundergehakt gebruikt. Je kunt de saus ook serveren met een lekker gekookt kruimig aardappeltje of met (verse) pasta. Ik heb in dit geval gekozen voor noodles omdat die lekker snel klaar zijn. Het gerecht vult goed, maar ligt niet heel zwaar op de maag. In het gerecht gebruik ik gecondenseerde melk (koffiemelk). Je kunt gecondenseerde melk ook in blikjes kopen, maar die zijn bijna altijd gezoet en dat is in dit gerecht niet zo lekker. Dus: hoe gek het ook klinkt, je kunt gewoon (ongezoete) koffiemelk gebruiken en dat is nog een stuk goedkoper ook.  Hieronder vind je het volledige recept, enjoy!

Noodles Stroganoff

Makkelijk te maken en snel klaar

Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • 500 gram champignons
  • 350 ml gecondenseerde melk (= koffiemelk) (ongezoet)
  • 500 gram ei noodles
  • 200 ml crème fraiche
  • zout
  • peper

Werkwijze

  1. Verhit een (gietijzeren) braadpan en doe er een scheutje olijfolie in. Rul hierin het gehakt tot het bruin is. Snijd intussen de champignons in kwarten en breng een ketel water aan de kook om de noodles in te laten wellen.

  2. Voeg de champignons bij het gehakt en roerbak een minuut of 5 mee totdat ze lekker bruin zijn. Voeg zout en peper naar smaak toe.

  3. Giet de gecondenseerde melk erbij, breng aan de pruttel en laat een paar minuten rustig koken op halfhoog vuur, zonder deksel op de pan. Wel intussen de noodles in heet water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer regelmatig in de saus om te voorkomen dat het aankoekt. Roer vlak voor het serveren de crème fraîche erdoor en warm dit nog heel even mee.

  4. Verdeel de noodles over de borden en schep de saus erover.

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©Out mijn Keuken

Mobiele versie afsluiten