Site pictogram Out mijn keuken

Wat eten we vandaag? 5x maaltijd ideeën

Wat eten we vandaag?

Wat eten we vandaag? Ik denk dat dit de meest gestelde vraag is bij mij thuis. Bij jullie ook? Soms is het best lastig om iedere keer weer iets leuks, anders, nieuws of origineels op tafel te zetten. En dan zit je op vrijdagavond of in het weekend op de bank met je boodschappenlijstje voor de volgende week. Twee of drie dingen verzinnen gaat nog wel, maar wat maak je dan de rest van de week? Geen nood, ik help je. Hieronder heb ik wat ideetjes voor je verzameld voor de komende week. Misschien zit er iets voor je tussen of brengt het je op eigen ideeën. 

Wat eten we vandaag? Pasta!

Spaghetti & Meatballs: een heerlijk en goed vullend Amerikaans pastagerecht. In de gehaktballetjes is Parmezaanse kaas verwerkt, wat het extra smakelijk maakt. Je bent er ongeveer een half uur tot drie kwartier mee bezig. Best te doen op de drukke door de weekse dag toch? 

hoofdgerechten pasta

Spaghetti & Meatballs

Wat eten we vandaag? Vegetarisch!

Quiche met spinazie en brie. Een dagje geen vlees eten wil niet zeggen dat je niet lekker kunt eten. Dat bewijst deze quiche! Ik ben persoonlijk nogal gek op dit soort gerechten, want je hebt er weinig werk van en bijna iedereen vind het lekker. Je kunt variëren door een ander soort kaas of een andere bladgroente te gebruiken. 

Quiche met spinazie en brie

Wat eten we vandaag? Vis!

Vis in een papieren pakketje: een hele makkelijke manier om aan je wekelijkse portie vis te komen. Varieer met de soort vis en de kruiden die je gebruikt en vraag je visboer de vis alvast voor je te fileren. Dan heb je er nauwelijks werk van!

Pesce al Cartoccio

Wat eten we vandaag? Rijst!

Kipkerrieragout is één van de favoriete maaltijden van mijn kinderen. De smaak is toegankelijk (bijna iedereen vind het lekker) en door de crème fraîche is het lekker romig. Ik maak dit gerecht zowel in de zomer- als in de wintermaanden en in beide gevallen past het goed.

Kipkerrieragout

Wat eten we vandaag? Verwennerij voor het weekend!

Eton Mess met aardbeien en rabarber is een heerlijk fris en zonnig nagerecht. Het wordt ook wel gemaakt met ander fruit maar de variant met aardbei zie je het meest. de rabarberlaag voegt nog wat extra frisheid toe. 

Eton Mess met rabarber

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
De uitgelichte afbeelding komt van stockfotosite Pixabay
Overige foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten