Site pictogram Out mijn keuken

Out mijn Keuken maandboek juni 2017

Maandboek juni overzicht terugblik

Juni 2017

OMK Maandboek juni

Wat hebben we prachtige dagen gehad in juni! Het hoogtepunt van het jaar voor mijn hometown Assen is het TT festival dat altijd eind juni plaatsvindt. Op woensdag begint het officieel (maar de kermis draait dan al een paar dagen) en het host door tot in de kleine uurtjes van zondagmorgen. Op zondag vindt dan de race zelf plaats op het circuit. Motorliefhebbers van over de hele planeet zijn die dagen in Assen te vinden en de sfeer is heel bijzonder. Zelf heb ik niet zoveel met moteren en ook tot diep in de nacht voor een podium staan trek ik niet meer heel goed, maar ik wandel graag even rond om de sfeer op te snuiven. En als het TT feestje er dan weer opzit is het meestal tijd voor eindsprintjes en toetsweken op school, lopende zaken afronden en dan ... vakantie! 

OMK Maandboek juni: De recepten

Uit de meest bezochte recepten van juni blijkt wel dat jullie ook zin hebben in vakantie: de Provence won het met afstand deze maand. Dit waren namelijk de meest bezochte recepten van juni:

  1. Provençaalse ratatouille;
  2. Provençaalse aardappeltjes;
  3. Ouderwets lekkere homemade kippensoep.

Verder begon ik met een nieuwe serie informatieve artikel over voeding op maandag. Ik ben van start gegaan met een serie over vitamines. Het artikel over vitamine A en vitamine B1 staan inmiddels online en maandag volgt meer informatie over vitamine B2. 

OMK maandboek mei: foodpost

Ook in juni plofte er weer van alles op mijn deurmat om te proeven en te proberen. Zo ontving ik de nieuwe notenmixen van Hema, een flesje JP Chenet en drie nieuwe smaken van Evian. 

Out mijn Keuken maandboek juni 2017

De notenmixen van Hema zijn er in de combinatie Nuts and Seeds, Nuts and Berries en Nuts and Beans. De eerste is mijn favoriet en bevat amandelen, cashews, abrikozen en pompoenpitten. De mixen zijn binnenkort bij Hema verkrijgbaar. De watertjes van Evian ken je vast en ze hebben nu ook drie soorten smaakwater. Eentje met citroensmaak, eentje met framboos en verbena en eentje met druif en roos. De adviesprijs is € 2,79, wat ik persoonlijk behoorlijk prijzig vind voor een flesje water met wat smaak. De flesjes zien er wel prachtig uit en staan vast mooi op een zomers gestylde tafel en de smaak is niks mis mee! Het wijntje moet ik nog proeven.

OMK maandboek mei: events

Leuke persevents deze maand waren de wildpluk workshop in het Beatrixpark in Amsterdam met Edwin Florès en een boottochtje door de Amsterdamse grachten met een proeverij van de producten van Spingaren. 

Tijdens de wildpluk workshop, georganiseerd door Celestial Seasonings, werden we door Edwin Florès meegenomen door het park en hij wees ons op allerlei planten die je kunt eten en wat je ermee kunt doen. Edwin is zeer deskundig op dit gebied en het was een hele interessante middag. Hierna volgde een heerlijke lunch in Restaurant As. In alle gerechten was iets gedaan met de thee van Celestial Seasonings. 

Op een prachtige sloep van Amsterdam Boat Experience maakte ik, dobberend door de Amsterdamse grachten, kennis met de dames van Spingaren. Zij maken op artisanale wijze charcuterie en ingelegde en gefermenteerde groentes. Erg leuk om hun producten te kunnen proeven op zo'n prachtige plek. Vooral de pastrami vond ik een fantastisch product. Ik hoop dat Spingaren goed aan de weg gaat timmeren en dat heel Nederland binnenkort van hun heerlijkheden kan genieten.  

OMK maandboek mei: cadeautips

Ik sluit juni af met wat cadeautips. Ik besprak onder andere het nieuwe kookboek van Menno de Koning (Menno's Superheroes kookboek) en Mixtie over de Rotterdamse toko 'Ap Halen'. De boeken zijn niet met elkaar te vergelijken, maar zijn beide boeken die ik je kan aanraden.

Volgende maand

De maanden juli en augustus staan voor veel mensen in het teken van zomer, ontspannen, vakantie en rust. Voor mij is dat natuurlijk net zo. Ik weet nog niet precies hoe ik de zomermaanden ga invullen op mijn blog, maar dat wijst zich vanzelf. Waarschijnlijk zal er op 1 augustus geen maandoverzicht verschijnen, want dan ben ik met vakantie. Op 1 september is deze rubriek weer terug! 

Ik wens iedereen een fantastische zomer!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten