Site pictogram Out mijn keuken

Penne all Arrabiata met kip – recept

Penne Arrabiata met kip
Pasta all Arrabiata

Italiaans eten is vaak eenvoudig en puur en dat is ook precies wat ik er zo aan kan waarderen. Het is vaak heerlijk eten zonder al te veel poespas. De Arrabiata saus is een eenvoudige tomatensaus die wat pit heeft gekregen van een rode peper. Het is eigenlijk een vleesloze saus, maar omdat ik het gerecht als hoofdgerecht heb geserveerd heb ik er kip aan toegevoegd. 

Penne all Arrabiata recept

Penne all Arrabiata: het recept

Dit gerecht bevat weinig ingrediënten en is dus niet heel duur om te maken. Ik raad je wel aan om te kiezen voor producten van goede kwaliteit, anders kan de smaak van dit gerecht wat vlak worden. Kies in ieder geval voor een goed merk bliktomaten, je proeft het verschil echt! Hieronder heb ik het recept uitgeschreven, met daaronder een knop om alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje te zetten. 

 

5 van 1 stem
Print

Penne all Arrabiata met kip

Makkelijk en snel pastagerecht

Gang Hoofdgerecht, Pasta
Keuken Italiaans
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram kipdijfilet
  • scheut olijfolie
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tomaten in blik
  • 400 gram penne
  • verse peterselie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • beetje zout

Werkwijze

Voorbereidingen:

  1. Zet een grote pan water met zout op voor de pasta. Snijd de kipdijfilets in blokjes van zo'n 2 bij 2 cm. Verwijder van de rode peper de zaadlijstjes en zaadjes (tenzij je van heel hot houdt) en snijd de peper fijn. Snijd de peterselie en de knoflook fijn en rasp de Parmezaanse kaas.

  2. Verhit een scheutje olijfolie in een ruime koekenpan en bak  hierin de kip goudbruin. Voeg dan de rode peper en de knoflook toe en bak dit eventjes mee. Kook intussen de pasta gaar.

  3. Voeg de tomaten uit blik bij de kip en druk ze met de achterkant van een lepel fijn. Roer alle goed door en breng op smaak met een beetje zout. 

  4. Giet de pasta af en voeg het bij de saus. Schep alles goed door elkaar en verdeel het over de borden. Bestrooi de pasta met wat Parmezaanse kaas en wat peterselie. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten