Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Tonijn wraps met Mexicaanse salade

Tonijn Wraps met Mexicaanse salade
Tonijn wraps

Deze makkelijk te maken wraps zijn gevuld met een mengsel van tonijn, paprika en zure room. Een erg leuk recept om met je kinderen of kleinkinderen te maken. Ze kunnen heel veel zelf doen en de meeste kinderen vinden dit erg lekker.

tonijn wraps recept

Tonijn wraps: het recept

De salade is op smaak gebracht met limoensap. Vind je dit te zuur, dan kun je ook een dressing maken van het vocht van de maïs. Dat is namelijk lekker zoet van smaak en zal vooral bij kinderen in de smaak vallen. Je kunt aan de salade ook nog tomaten toevoegen en dit kan ook bij het mengsel voor de wraps. Eén van mijn huisgenoten is geen tomatenfan, dus ik heb het niet gedaan, maar het past er wel heel goed bij. Hieronder heb ik het recept voor je uitgeschreven. Onder het recept vind je een knop waarmee je in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje kunt zetten. 

 

Tonijn wraps met Mexicaanse salade

Eenvoudig en snel gerecht dat je heel goed met je (klein) kids kunt maken. 

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de salade

  • 3 lente uitjes
  • 1 bos radijsjes
  • 1 limoen
  • 300 gram maïs
  • 1 bosje koriander
  • olijfolie
  • 1 rode paprika

Voor de wraps

  • 2 groene paprika
  • 2 rode parika
  • 1 rode ui
  • 2 blikjes tonijn in water
  • 150 gram geraspte kaas
  • 8 tortilla's
  • 125 ml zure room

Eventueel

  • extra zure room

Werkwijze

De salade

  1. Snijd de lente ui in ringen, de radijsjes in plakjes en 1 rode paprika in blokjes. Doe dit in een ruime kom en hussel door elkaar. Voeg de uitgelekte maïs toe. Rasp de schil van de limoen en voeg dit toe aan het maïsmengsel. Pers de limoen uit en voeg het sap ook toe. Pluk de blaadjes van de koriander en snijd ze fijn. Voeg de helft hiervan toe aan de salade en hussel alles goed door elkaar. Giet er naar smaak olijfolie bij en breng op smaak met peper en zout. 

De wraps

  1. Snijd de andere paprika's in repen (zaadlijsten en zaadjes verwijderen) en snipper de rode ui. Laat de tonijn uitlekken en met het met de paprikareepjes en ui. Meng met de zure room tot een smeuïge massa. 

  2. Verwarm de tortilla's in een koekenpan en beleg ze met het paprika/tonijn mengsel. Strooi er wat van de geraspte kaas over en rol ze strak op. Leg de wraps op borden, schep de salade erbij en bestrooi met de rest van de koriander.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten