Site pictogram Out mijn keuken

Kruiden Risotto met gebakken kipdijfilet

Kruidenrisotto met kip recept
Kruiden risotto

Er staan al verschillende risotto's op mijn website. Geen wonder, want ik vind risotto heel erg lekker. Mijn favoriete risotto is deze porcini risotto  en deze risotto alla Milanese naar recept van Marco Pierre White is ook een hit. Houd je van Oosterse smaken dan moet je deze teriyaki risotto echt eens proberen.  Vandaag voeg ik weer een nieuwe risotto toe: kruiden risotto!

Kruiden risotto recept

Kruiden risotto: het recept

Deze basis risotto is onder andere op smaak gebracht met basilicum en rucola. Vind je rucola te scherp, neem dan bijvoorbeeld waterkers. De risotto is bereid met groentebouillon en dus vegetarisch. Voor de vleeseters kun je er een stukje gebakken kip bij geven. Hieronder vind je het uitgeschreven recept, met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je lijstje te zetten. Enjoy!

5 van 1 stem
Print

Kruiden Risotto met kip

Lekkere risotto die je naar keuze kunt aankleden met een stukje kip

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram risottorijst
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 50 gram crème fraîche
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 75 gram rucola
  • 1 bosje basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 sjalotjes
  • 1 takje rozemarijn
  • 1 dl droge witte wijn
  • 60 gram Parmezaanse kaas
  • nootmuskaat
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Haal de blaadjes van de peterselie en snijd ze fijn. Roer het door de crème fraîche.

  2. Breng de groentebouillon aan de kook en houd het op een laag pitje warm. Was de rucola en de basilicum en snijd de kruiden fijn. Snipper de sjalotjes.

  3. Zet een ruime pan op en verhit de olie hierin. Fruit de sjalotjes hierin en voeg daarna de rijst en het takje rozemarijn toe. Roer tot alle rijst glanst en voorkom dat het aanbakt. Blus af met de witte wijn en laat de wijn helemaal verdampen. 

  4. Schep daarna een soeplepel bouillon bij de rijst en roer door. Iedere keer als alle vocht is opgenomen door de rijst voeg je weer een nieuwe lepel bouillon toe. De rijst heeft zo'n 20 tot 25 minuten nodig om gaar te worden. Ik houd ervan als het nog een beetje bite heeft, maar vind je het lekkerder als het door een door gaar is, dan laat je het wat langer garen. 

  5. Bak intussen de kipdijfilets gaar in een klontje boter. Bestrooi met peper en zout. 

  6. Als de rijst gaar is voeg je de kaas, nootmuskaat, crème fraîche en peper en zout toe. Roer goed door en laat de risotto even rusten. Roer daarna de basilicum en de rucola erdoor. Schep op borden, leg er een stukje kip op en serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten