Site pictogram Out mijn keuken

Recept | krokante kipfilet met Parmezaanse kaas

Gepaneerde kipfilet met Parmezaanse kaas

Gepaneerde kipdij met Parmezaanse kaas

Krokante kipfilet met Parmezaanse kaas

Doe eens wat anders met je kipfiletje! Bakken in een krokante korst van Parmezaanse kaas en paneermeel of Panko bijvoorbeeld. Het paneren is zo gedaan en ik durf te wedden dat iedereen dit lekker vindt. Ik heb er een aardappelgratin en komkommer uit de oven bij gemaakt. De recepten van deze twee gerechten deel ik binnenkort ook. Gewoon een lekker maaltje en net even anders dan anders. 

krokante kip met parmezaan en panko

Krokante kipfilet met Parmezaanse kaas: het recept

Ik heb hieronder uitgeschreven hoe ik de krokante kip heb gemaakt met daaronder een knop om in één keer alle ingrediënten op je boodschappenlijstje te zetten. Makkelijk als je online gaat bestellen of om je lijstje in de Appie App mee naar de winkel te nemen. Zelf gebruik ik graag kipdijfilets, omdat die malser blijven bij het bakken, maar met een goede kwaliteit kipfilet gaat het ook prima. 

 

Krokante kip met Parmezaanse kaas en Panko

Gebakken kip(dij)filets, gepaneerd met Parmezaanse kaas en paneermeel

Voorbereiding 20 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets of kipdijfilets
  • zout
  • peper
  • bloem uitgestrooid op een bord
  • 1 ei losgeklopt
  • drupje olijfolie
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 50 gram Panko of paneermeel
  • Boter om in te bakken

Werkwijze

  1. Bestrooi de kip(dij)filets met wat zout en peper. Haal ze daarna flink door de bloem op het bord en klop de overtollige bloem er dan weer af. 

  2. Meng in een kommetje de Parmezaanse kaas met de Panko (of paneermeel) en kluts in een ander kommetje het eitje los met een drupje olijfolie en wat zout. Haal de bebloemde kipfilets eerst door het ei en daarna door het kaasmengsel. Zorg dat er overal een goede stevige laag opzit. 

  3. Druk de paneerlaag even goed aan met de achterkant van een lepel of met de platte kant van een mes en zet de gepaneerde filets zo even in de koelkast, minimaal een kwartier. 

  4. Smelt in een ruime koekenpan de boter en bak hierin de kipfilets in ongeveer een kwartier gaar, goudbruin en krokant.

Notities

Ik heb er een aardappelgratin en in de oven gebakken komkommer bij geserveerd. De recepten krijg je binnenkort van me.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten