Site pictogram Out mijn keuken

Ovenschotel met Broccoli, Tortellini en Pecannoten

Broccoli Tortellini Schotel met pecannoten
Ovenschotel met broccoli, tortellini en pecannoten

Niet veel mensen bereiden pasta in de oven, maar dat is wel heel erg lekker! Zeker met een ruime hoeveelheid kaas erover, want zeg nou zelf: met kaas wordt alles lekkerder. In deze schotel heb ik Comté (bergkaas) gebruikt, maar als je dat niet kunt vinden kun je ook bijvoorbeeld Gruyère nemen. 

ovenschotel broccoli tortellini met pecannoten

Ovenschotel met broccoli, tortellini en pecannoten: het recept

Ik heb gekozen voor de tortellini met kaassmaak, maar vind je het dan te 'kazig' worden, neem dan de vleessmaak. Ik heb hieronder uitgeschreven hoe ik deze ovenschotel heb gemaakt. Daaronder vind je een knop waarmee je alle ingrediënten in één keer op je boodschappenlijstje zet. Enjoy!

Ovenschotel met Broccoli, Tortellini en pecannoten


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram broccoli
  • 440 gram tortellini kaas (grote verpakking)
  • 100 gram pecannoten
  • 200 gram hamreepjes
  • 2 sjalotjes
  • 200 gram crème fraîche
  • 4 eieren
  • scheut slagroom (ong. 100 ml)
  • 100 gram Comté of Guyère geraspt
  • zout & peper

Werkwijze

  1. Breng een ruime pan met water en zout aan de kook en kook hierin de pasta. Snijd de broccoli in ongeveer gelijke roosjes en spoel schoon. Doe de broccoli de laatste drie minuten bij de pasta om even mee te koken.

  2. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal licht in met wat boter. Snipper de sjalotjes en rooster de noten even in een droge koekenpan. 

  3. Giet de pasta en de broccoli af en laat even uitlekken. Schep vervolgens de noten en ui erdoor. Doe dit in de ovenschaal. Meng vervolgens de crème fraîche, de eieren en de slagroom (kluts goed los) en voeg zout en peper toe. Schenk dit over het pastamengsel in de ovenschaal en strooi de geraspte Comté erover. 

  4. Schuif de schaal in de oven en bak ongeveer 20 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten