Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Vegetarische cannelloni met spinazie en ricotta

Vegetarische Cannelloni
Cannelloni met ricotta en spinazie (vegetarisch recept)

Maak je wel eens cannelloni? Het leuke van deze pastabuisjes is dat je ze kunt vullen met welke vulling je ook maar wilt. Ik heb vandaag een vegetarische versie voor je met een vulling van spinazie en ricotta en bereid in een tomatensaus met mozzarella. Superlekker en als je er even een beetje tijd in steekt, helemaal niet zo ingewikkeld. De grootste uitdaging is het in de buisjes krijgen van de vulling. Ik doe dit altijd met een spuitzak, dat gaat naar mijn idee het beste. Mocht je een andere tip hebben: laat het me vooral even weten!

Vegetarische cannelloni

 

Cannelloni met ricotta en spinazie vulling: het recept

De hoeveelheid buisjes die je gebruikt is een beetje afhankelijk van de grootte van je ovenschaal en de hoeveelheid vulling. Ik heb een middelgrote ovenschaal gebruikt en ongeveer 16 buisjes voor 3 personen. Voor 4 personen zou ik iets meer nemen, als je grote eters hebt tenminste. De vulling in de spuitzak scheppen gaat het makkelijkst als je de spuitzak in een hoge maatbeker zet en de bovenrand eromheen vouwt. Zo heb je beide handen vrij om de zak te vullen. Hieronder het ik het recept uitgeschreven. Enjoy! 

Cannelloni met vulling van ricotta en spinazie

Vegetarisch pastagerecht uit de oven

Gang Hoofdgerecht, Ovengerecht, Vegetarish
Keuken Italiaans
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 20 cannelloni pijpjes
  • 400 gram verse spinazie
  • olijfolie
  • beetje nootmuskaat
  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 blikjes tomaten à 400 gram per stuk
  • 0,5 bosje basicilum (alleen de blaadjes gebruiken)
  • 0,5 citroen (alleen rasp van de schil)
  • 250 gram ricotta
  • 1 ei losgeklopt
  • handje Parmezaanse kaas geraspt
  • 250 gram Mozzarella in plakjes

Werkwijze

  1. Verwarm de oven alvast voor op 180°C. Verhit wat olie in een ruime pan of wok en voeg de spinazie toe. Bestrooi met wat nootmuskaat, zout en peper en laat snel slinken. Laat het daarna even afkoelen in een kom.

  2. Doe weer een scheutje olie in de pan en fruit hierin het gesnipperde uitje. Voeg na een paar minuutjes de knoflook en de tomaten toe. Roer goed door en doe dan een handje van de basilicumblaadjes erbij (heb je grote blaadjes, snijd ze dan even grof) en tenslotte de citroenrasp. Laat dit een kwartier tot 20 minuten pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en peper.

  3. Doe de spinazie in een vergiet en druk met de achterkant van een soeplepel zoveel mogelijk van het vocht eruit. Hak de spinazie vervolgens fijn. Roer de ricotta los met het ei en de Parmezaanse kaas en wat zout en peper. Roer de fijngesneden spinazie door dit mengsel en schep dit vervolgens in een spuitzak. 

  4. Spuit de vulling in de buisjes en leg de gevulde buisjes vervolgens in een ingevette ovenschaal. Giet dan de tomatensaus over de buisjes en bestrooi met de rest van de blaadjes basilicum. Verdeel de plakjes mozzarella erover en druppel er nog wat olijfolie over. 

  5. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht zo'n 35 tot 40 minuten. 

Notities

#OMK

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten