Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Courgetti met kip en krokante kikkererwten

Courgetti met krokante kikkererwten
Courgetti met kip 

Ik blijf het een raar woord vinden, courgetti. Ik zeg daarom maar liever courgette sliertjes. Courgette sliertjes wordt veel gebruikt als vervanger voor spaghetti voor mensen die koolhydraatarm eten. Leuk bedacht, maar het smaakt natuurlijk helemaal niet naar pasta. Het is natuurlijk wel een goede manier om wat extra groente in je maaltijd te verwerken en dus maak ik het ook wel eens. Het is bovendien een hele lichte maaltijd, dus je kunt het ook prima eten op een warme dag of voordat je gaat sporten. 

Courgette sliertjes met kip, champignons en krokante kikkererwten

Ook zo'n health dingetje: krokante kikkererwten bij de borrel in plaats van borrelnootjes... mèèh. Ik heb ze toch eens gemaakt om te proberen of het lekker was en verrek .... het is echt best lekker! Nou zou ik het niet zo snel als snack eten, maar als krokantje bij een pasta maaltijd is het echt lekker en je kunt het op allerlei manieren kruiden. Ik raad je echt aan om het eens te proberen. 

Courgette sliertjes met kip, champignons en krokante kikkererwten; het recept

Hoe ik deze gezonde en lekker lichte maaltijd heb gemaakt lees je hieronder. De hele maaltijd bevat zo'n 550 calorieën per persoon, dus het past goed in je weekmenu als je wat wilt minderen. 

 

Courgette sliertjes met kip en krokante kikkererwten

Een lekkere en gezonde en lichte maaltijd met zo'n 550 calorieën per persoon

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 25 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 40 minuten
Porties 4 personen
Calorieën 550 kcal
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 courgettes
  • 400 gram kip(dij)filet
  • 250 gram ricotta
  • 250 gram champignons
  • wat chilliflakes
  • 2 blikjes kikkererwten
  • 4 el olijfolie
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder

Extra nodig

  • 1 sliertjes dunschiller

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 190°C. Doe de kikkererwten in een vergiet en laat ze goed uitlekken. Haal de losse velletjes eruit en dep de erwten droog. Bekleed een bakplaat met een stuk bakpapier en verdeel de kikkererwten erover. Bestrooi de erwten met de komijnpoeder en de korianderpoeder en 2 el olijfolie. Hussel goed door elkaar en schuif de plaat in de oven. Laat de kikkererwten in 20 tot 25 minuten krokant worden. Laat ze daarna afkoelen.

  2. Snijd de courgette in sliertjes met een spiraalsnijder. Snijd de kip in blokjes en de champignons in kwarten. Verhit 2 el olijfolie in een ruime koekenpan of wok en bak de kipblokjes goudbruin. Voeg de champignons toe en bak goed aan. Breng het stevig op smaak met zout, peper en chilliflakes. 

  3. Voeg de courgette toe en roerbak even mee. Doe vervolgens de ricotta erbij en proef nog een keer. Verdeel de courgette sliertjes met saus over de vier borden en verdeel er wat kikkererwten erover. De rest van de kikkererwten kun je bewaren in een afgesloten trommel en als een soort borrelnootjes serveren bij de borrel.

Notities

Ik heb er nog een paar geroosterde tomaten bij gemaakt, maar dat hoeft natuurlijk niet.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten