Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Snelle Cashewkip met rijst

Snelle Cashewkip met zilvervlies rijst
Snelle Cashewkip met rijst

Cashewkip vind ik heerlijk. Als ik de tijd heb maak het ik het 't liefst in de slowcooker volgens dit recept: Cashew Kip uit de Slowcooker. Dan wordt het lekker plakkerig en de smaken komen fantastisch tot hun recht. Soms bedenk ik pas 's middags dat ik zin heb in Cashew Kip en dan grijp ik naar deze methode. Ook heel erg lekker en het staat binnen een half uur op tafel. 

Recept Cashewkip met rijst

In dit recept heb ik als één van de smaakmakers een beetje Chinese barbecuesaus gebruikt van het merk Lee Kum Kee. Ik had het nog in de kast staan, maar ik zie dat het bij de supermarkten (nog) niet in de schappen staat. Je kunt het vast wel krijgen bij een toko, maar je kunt het ook vervangen door de chilli/knoflooksaus of door bijvoorbeeld hoisinsaus. Mijn favoriete rijst is de whole weat van Tilda, maar je kunt natuurlijk ook een andere zilvervliesrijst gebruiken, of witte rijst als je dat lekkerder vindt.

Snelle cashew kip met rijst

Snelle Cashewkip; het recept

Snelle Cashewkip met zilvervlies rijst

Een lekkere, snelle en gezonde maaltijd met Oosterse smaken.

Gang Hoofdgerecht
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 3 personen
Calorieën 750 kcal
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet of kipdijfilet
  • 2 el olijfolie
  • 80 gram cashewnoten
  • 1 groene paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • stukje verse gember (geraspt)
  • 1 el rijstazijn
  • 1,5 el sojasaus
  • 0,5 el chinese barbecue saus (of knoflook/chilli)
  • 1 teentje knoflook gesnipperd
  • 3 lente uitjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 gram zilvervlies rijst

Werkwijze

  1. Kook de rijst en bereid intussen het gerecht.

  2. Verhit een ruime koekenpan of wok en rooster hierin de cashewnoten een paar minuten zodat de smaken goed vrij komen. Doe ze daarna in een bakje en zet apart tot gebruik.

  3. Snijd de kipfilet in blokjes, snipper de ui en de knoflook en snijdt de paprika's in blokjes. Verhit de olie in de pan en bak hierin de stukjes kip op hoog vuur gaar. Doe daarna de paprika's, ui, knoflook, gember en de Chinese Barbecuesaus (of Chilli/knoflook) erbij. Breng op smaak met wat peper en zout. Bak op hoog vuur.

  4. Doe dan de sojasaus en de rijstazijn erbij en laat dit inkoken totdat het een plakkerige saus is. Doe op het laatste de cashewnoten erdoor. 

  5. Schep de rijst in kommen en verdeel de saus erover. Snijd de lente uitjes in ringetjes en bestrooi de kommen ermee. 

Notities

Dit gerecht bevat bij benadering 750 kcal per persoon. Ik heb het gemaakt voor 3 personen. Je kunt de hoeveelheden in het recept eenvoudig aanpassen door bij 'porties' de hoeveelheid personen aan te passen.

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten