Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Spicy Buffalo Chicken Wings uit de Slowcooker

Buffalo Chicken wings recept

Buffalo Chicken wings

Buffalo Chicken Wings uit de slowcooker

Buffalo Chicken Wings is een typisch gerecht uit de Amerikaanse cuisine. Oorspronkelijk zijn het gefrituurde kipvleugels met een spicy saus. Ik heb een variatie gemaakt waarbij de vleugels voorgegaard worden in de slowcooker en afgebakken in de oven. Heb je geen slowcooker, dan kun je de vleugels ook voorgaren in een braadpan in de oven. Ik heb in het recept gezet hoe je dat doet. Kip blijft in de slowcooker heel mals en daarom vind ik het een ideeal apparaat op kip in te bereiden. Het heeft echter één nadeel: er komt een bakrandje aan. Omdat een knapperige afwerking voor deze kipvleugeltjes wel heel lekker is, heb ik ze na het garen dus nog even afgebakken in de oven.

 

Buffalo Chicken Wings recept

Buffalo Chicken Wings; recept

De saus die ik voor deze vleugeltjes heb gemaakt is behoorlijk pittig. Mijn kinderen vonden het iets te heftig. Hoewel een groot deel van de pittigheid in de saus zelf zit en het beetje dat bij het bereiden op de kip blijft zitten qua pittigheid wel meevalt, is het toch iets om even rekening mee te houden. De hoeveelheid cayennepeper en chilipoeder heb ik dan ook op 'naar smaak' gezet. Het recept vind je hieronder. Heb je nog vragen, stel ze dan vooral. Enjoy!

Buffalo Chicken Wings uit de slowcooker

De wings zijn voorgegaard in de slowcooker en afgebakken in de oven. 

Gang Hoofdgerecht
Keuken Amerikaans
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten
Totale tijd 1 uur 45 minuten
Porties 15 stuks
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 15 kipvleugels

Voor de saus:

  • 500 ml saké of andere rijstwijn
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl uienpoeder
  • 1 tl zout
  • 1 tl suiker
  • 1 tl peper
  • 1 eidooier
  • 2 tl maïzena + wat water
  • beetje chilipoeder naar smaak
  • beetje cayennepeper naar smaak

Verder nodig:

  • slowcooker
  • oven

Werkwijze

Begin met de saus:

  1. Doe alles behalve de eidooier, maïzena en water in een pannetje en breng dit al roerend rustig aan de kook. De chilipoeder en cayennepeper maken de saus pittig. Ik heb hier dus 'naar smaak' bijgezet omdat niet iedereen van pittig houdt. Voeg een klein beetje van ieder toe, proef en pas naar smaak aan. Laat de saus een paar minuutjes rustig pruttelen.

  2. Kluts intussen de eidooier los met een klein beetje water en los hierin de maïzena los totdat je een papje hebt zonder klontjes. Voeg dit bij de saus en roer totdat het is opgelost. De saus zal nu dikker worden. Vind je de saus te dik, voeg dan een beetje water toe. 

De chicken wings:

  1. Doe de kipvleugels in de slowcooker en voeg er ongeveer 400 ml van de saus bij. Hussel even door, zodat de saus goed rond de kip zit. Gaar de kipvleugels een uur voor op 'high' of 4 à 5 uur op 'low'. Heb je geen slowcooker dan kun je ze voorgaren in een braadpan op 160°C, zo'n 40 minuten.

  2. Voor het knapperige korstje verhit je de oven voor op 200°C. Leg de kippenvleugels op met bakpapier beklede bakplaten en bestrijk ze met wat van de saus die in de slowcooker is achtergebleven. Schuif de platen ongeveer 20 minuten in de oven om de vleugeltjes af te bakken. 

  3. Doe de rest van de saus in een steelpannetje en verhit het even goed. Serveer samen met de vleugeltjes zodat de liefhebbers nog even kan 'dippen' in die heerlijke spicy saus.

Notities

#omk

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten