Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Gemarineerde Kippendijen uit de oven

Gemarineerde kippendijen recept
Gemarineerde kippendijen

Wie houdt er nou niet van een lekker sappig kippetje met heel veel smaak. Om veel smaak aan de kip te krijgen is het aan te raden om het vlees te marineren voordat je het gaat bereiden. In dit geval kun je dit de avond van tevoren al doen en je kunt het met een gerust hart in de koelkast bewaren tot gebruik. 

Gemarineerde kippendijen recept

Gemarineerde kippendijen; het recept

Heb je een drukke dag gehad op je werk, dan heb je vaak geen zin meer om nog uren in de keuken te staan. Als je de avond van tevoren de kip in de marinade legt, heb je er voor het bereiden eigenlijk geen werk meer van. Je verwarmt de oven voor, doet de kip in een schaal of braadslee en laat de oven het werk doen. Je hoeft dan alleen nog te zorgen voor wat groente en aardappelen. Ik heb een lekker pureetje gemaakt in de slowcooker waarvan je morgen hier het recept leest!

Gemarineerde kippendijen

Malse en sappige kippetjes

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 stuks kipdijfilet
  • 6 tenen knoflook
  • 4 el sojasaus
  • 2 el olijfolie
  • 5 el honing
  • 1 el sesamolie
  • 1 el worcestershire saus
  • 2 el citroensap
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 tl zout

Werkwijze

  1. Snijd de knoflookteentjes heel fijn of pers ze uit in een knoflookpers. Doe alle ingrediënten behalve de kippendijen in een kom en kluts het goed met een vork of een garde door elkaar.

  2. Doe de kippendijen in een zakje dat hersluitbaar is (ziplock zakje). Giet de marinade erbij en sluit het zakje zorgvuldig. Leg het zakje minimaal een uur in de koelkast zodat de smaken goed in het vlees kunnen trekken. Voor marineren geldt altijd: hoe langer hoe beter. Dus als je het alvast de avond van tevoren doet heeft de kip de volgende avond nog meer smaak. 

  3. Verwarm de oven voor op 200°C. Doe de kippendijen na het marineren in een ovenschaal of braadslee en giet de marinade erbij. Schuif de schaal in de oven en bak de kip in ongeveer een half uur gaar. Giet halverwege even wat van de marinade met een lepel over de kip.

  4. Serveer met groente en bijvoorbeeld een lekkere aardappelpuree. 

Notities

#omk #outmijnkeuken

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten