Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Kiprolletjes met salie en bacon

Kiprolletjes met salie en bacon
Kiprolletjes met salie en bacon

Kip is één van mijn favoriete stukjes vlees. Het is namelijk heel gewillig en je kunt er dus allerlei kanten mee op. Vandaag heb ik een recept voor je met kip die is gecombineerd met salie en repen bacon. Kip en salie zijn dikke smaakvrienden. Pas wel een beetje op want salie is een vrij krachtig kruid, gebruik er dus niet teveel van. Door de kip te omwikkelen met bacon (of pancetta of ontbijtspek als je dat liever gebruikt) zorg je dat het kippenvlees niet uitdroogt en bovendien geeft het er een hele lekkere smaak, geur en kleur aan. Pas ook een beetje op met het toevoegen van zout. Omdat de bacon vaak al erg zout is kan het snel teveel zijn. Ik heb hieronder voor je uitgeschreven hoe ik het gerecht heb gemaakt. Ik hoop dat je het eens gaat proberen!

Kiprolletjes met salie en bacon


Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 kipfilets (of kipdijfilets)
  • 8 verse salieblaadjes
  • 12 plakken bacon (of pancetta)
  • 2 el olijfolie
  • klontje boter
  • zout en peper

Voor erbij

  • groente en aardappelen

Werkwijze

  1. Leg de kipfilets op je aanrecht of snijplank en sla ze met een vleeshamer of een deegroller wat platter. Bestrooi ze met wat zout en peper en leg op iedere filet twee blaadjes salie. Rol de filets op en draai de plakken bacon er omheen. Zet het vast met cocktailprikkers.

  2. Verwarm de oven voor op 200°C. Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een koekenpan en bak hierin de kiprolletjes rondom goudbruin. Doe ze dan over in een ovenschaaltje en giet het bakvet erbij. Schuif het schaaltje zo'n 20 tot 25 minuten in de oven. 

  3. Bereid intussen de bijgerechten. Ik heb er gekookte aardappelen en gestoomde broccoli bij gemaakt, maar je kunt hieraan natuurlijk je eigen invulling geven. 

  4. Haal voor het serveren de prikkers uit het vlees!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten