Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Couscous met groente en garnalen

couscous met garnalen
Couscous met groente en garnalen

Vandaag doen we een snel en makkelijk recept met couscous. Couscous maken is erg makkelijk en het is heel snel klaar. Breng het even op smaak met olijfolie, citroensap, peper en zout en je hebt een hele lekkere basis voor je gerecht. Ik heb het gecombineerd in dit recept met garnalen en groente. Je kunt iedere groente nemen die zich makkelijk laat bakken. Ik heb courgette, paprika en paddenstoelen genomen maar voel je vrij om voor andere groenten te kiezen. Bijna alles combineert goed met couscous en ook garnalen laten zich makkelijk combineren. Het fijne van dit gerecht is dat het heel snel op tafel staat en dat het een vrij licht gerecht is. Je kunt het dus heel goed maken op een drukke doordeweekse dag of voordat je gaat sporten. 

Heb jij een favoriet couscous recept?

Couscous met groente en garnalen

Lekker makkelijk, snel, gezond en lekker gerecht!

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 25 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 300 gram grote garnalen
  • 300 gram couscous
  • 150 gram gemengde paddenstoelen
  • 3 lente uitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 courgette
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Giet voor de couscous 400 ml kokend water over 300 gram couscous en laat het 5 minuten wellen. Maak het los met een vork. Meng een scheutje olijfolie met wat citroensap, peper en zout en kluts dit even goed door elkaar met een vork. Giet dit door de couscous en meng goed. Proef en maak eventueel iets meer van dit mengseltje om het verder op smaak te brengen.

  2. Snijd intussen de paddenstoelen in repen, de lente ui in ringetjes, de rode paprika in blokjes en de courgette in halve plakjes. Verhit wat olijfolie in een ruimte koekenpan of wokpan en roerbak hierin de groenten. Voeg op het laatst de garnalen toe en bak ze even mee totdat ze lekker aangebakken zijn. 

  3. Verdeel de couscous over borden of kommen en schep hierop de groente en garnalen en strooi er eventueel nog wat peper over.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten