Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Rode Bietensoep met Parmaham

Rode Bietensoep
Rode Bietensoep

Wist je dat je met rode bietjes ook heerlijke soep kunt maken? De smaak is lekker zoetig en daarom combineert het heel goed met een lepel zure room, yoghurt of crème fraîche. Je kunt van de bietensoep een echte maaltijdsoep maken door het lekker dik te laten en serveer je het als voorgerecht dan kun je het wat dunner maken. Ik heb er wat reepjes lekkere zoute Parmaham bij gedaan en dat werkte heel goed!

Rode Bietensoep - Wat heb je nodig?

Rode bietensoep

Rode Bietensoep - hoe maak je het?

Neem een grote soeppan. Spoel de bieten schoon onder de kraan en snijd het loof eraf. Doe de bieten in de pan en zet ze net onder water. Breng het water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Laat de bieten zo'n anderhalf à twee uur koken (afhankelijk van de grootte). Haal na het koken de bieten met een schuimspaan uit het water (bewaar het kookwater even!) en verwijder de schillen. Dit gaat nu vrij makkelijk, je kunt ze er zo aftrekken. Snijd de bieten in stukjes en doe ze in een hoge pan samen met de mosterd en de balsamico azijn. Pureer de bieten met een staafmixer. Je kunt het ook in een blender of in een keukenmachine fijnmalen. Voeg tijdens het fijnmalen steeds wat kookvocht bij totdat de soep de gewenste dikte heeft. Snijd de Parmaham in repen.

Schep de soep in een kommen en lepel er voorzichtig een quenelle zure room op. Drapeer hierover de reepjes Parmaham en serveer met een lekker stukje stokbrood. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten