Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Harissa Kip met Geroosterde Groente

Harissa kip met geroosterde kip
Harissa Kip met geroosterde groente

In de foodybox van Kroon op het Werk zat deze ronde een potje harissa en dat had ik eigenlijk nog nooit gebruikt. Ik ben dus eens gaan proeven en ik vind het echt iets om een kippetje mee op smaak te brengen. Harissa is behoorlijk pittig, dus als er kinderen mee-eten, gebruik dan niet teveel!

Dit recept is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver dat te vinden is in zijn nieuwste boek '5 Ingrediënten' maar ik heb ietsiepietsie meer ingrediënten gebruikt, andere kruiden en drumsticks in plaats van een hele kip. Uiteraard kun je ook bouten of filets nemen als je dat liever gebruikt. Je kunt in dit gerecht een grote hoeveelheid groente kwijt en als je ze roostert in de oven vindt eigenlijk iedereen groente lekker.

Harissa kip met geroosterde groente

Harissa kip met geroosterde groente

Qua groente kun je ook variëren. Ik gebruik in dit soort gerechten altijd graag paprika en courgette. In dit geval heb ik er ook champignons bij gedaan, want die had ik nog liggen. Groentes als aubergine, bloemkool of broccoli kunnen ook prima. Ik heb er wat rijst bij gekookt, maar je kunt dit gerecht ook heel goed eten met pasta of aardappelen. Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Enjoy! 

Harissa kip met geroosterde groente

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 5 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 8 drumsticks
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 50 gram harissa
  • 150 gram champignons
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • scheut olijfolie

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de paprika's in reepjes, de courgette in plakjes en de grote champignons in kwarten. De kleintjes kun je heel laten. Snipper de ui. Doe alle groenten in een braadslee en besprenkel met wat olijfolie. Hussel goed door elkaar en strooi er een beetje zout over. 

  2. Smeer de drumsticks in met de harissa. Leg de drumsticks bij de groente in de braadslee. Voeg de Italiaanse kruiden toen en hussel alles met je handen goed door elkaar. Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.

  3. Schuif de braadslee in de oven en bak het gerecht in zo'n 50 minuten gaar. 

  4. Geef er rijst of pasta bij.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Het potje Harissa zat in de Foodybox van Kroon op het Werk
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten