Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Makkelijk Nutella Bananenbrood

nutella bananenbrood
Makkelijk Nutella Bananenbrood 

Brood? Nee, eigenlijk mag je dit natuurlijk helemaal geen brood noemen. Je kunt het wel eten als broodvervanger bij het ontbijt of bij de lunch, maar als 'cake' bij de koffie of thee is het ook heerlijk. Het vult goed en heeft een stevige smaak. Dit is een baksel zonder bloem, maar mét eieren, cacao, nutella en bananen. Het beslag maak je heel eenvoudig in je blender. Vervolgens giet je het over in een bakvorm en maakt je oven het werk af. Makkelijker wordt het echt niet. 

Het resultaat is een baksel met een knapperige buitenkant en een hele smeuïge binnenkant. Hij komt tijdens het bakken mooi omhoog en zakt bij het afkoelen weer wat in. Wees dus niet teleurgesteld als je dat ziet gebeuren. 

Hieronder vind je het complete uitgeschreven recept. Het is heel eenvoudig en het kan bijna niet mislukken. Enjoy!

Nutella Bananenbrood

Easypeasy baksel zonder bloem en met een heerlijke krachtige smaak

Gang Bakken
Voorbereiding 5 minuten
Kooktijd 55 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 1 brood/cake
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 350 gram Nutella
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 1,25 tl bakpoeder
  • 35 gram cacao

Werkwijze

  1. Verwarm je oven voor op 180°C. Doe de Nutella in je blender en breek de eieren erin. Snijd de bananen in plakjes en doe ze bij het mengsel. Voeg vervolgens ook het bakpoeder en de cacao toe. Zet je blender aan en maal alles tot een egale massa. Schraap eventueel vastgeplakte cacao nog even met een siliconen spatel van de zijkant van de blenderkan en draai dit er nog even doorheen. 

  2. Vet een bakblik in met wat boter en knip bakpapierstroken zo op maat dat je ze kruislings in je bakblik kunt 'plakken'. Giet hierop het beslag en schuif het blik 55 minuten in de oven. 

  3. Doe aan het einde van de baktijd de satéprikker test. Komt die er redelijk schoon uit, dan is je baksel gaar. Til het aan de uitstekende bakpapier stroken uit het blik en laat het op een rooster afkoelen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten