Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Pasta met garnalen en spinazie

pasta met garnalen en spinazie
Pasta met garnalen en spinazie

De combinatie pasta en garnalen zal misschien niet zo snel bij je opkomen, maar ik word er wel blij van. Hou je niet van garnalen, dan kun je eventueel ook zalm nemen. In dit recept heb ik een saus gemaakt met ui, spinazie en Parmezaanse kaas, die je heel makkelijk (als dat nodig is) een beetje dikker maakt met een maïzena papje. Maïzena is een beetje vloeken in de culikerk, maar ik gebruik het regelmatig schaamteloos hoor! Verder is de saus gemaakt met een flinke scheut witte wijn (eventueel te vervangen door bouillon) en melk. Bij dit soort sauzen eet ik graag gigli. Ik weet niet zo goed waarom, maar ik vind het een leuk pastaatje. Neem vooral de pasta die je zelf graag eet. Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Enjoy!

pasta met garnalen en spinazie

 

Pasta met garnalen en spinazie


Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 6 teentjes knoflook gesnipperd
  • 2 el boter
  • 400 gram grote garnalen
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 100 gram zongedroogde tomaten in reepjes gesneden
  • 300 ml melk
  • zout & peper
  • 600 gram verse spinazie
  • 150 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • Italiaanse kruiden naar smaak
  • 400 gram pasta (ik heb gigli gebruikt)

Eventueel:

  • 1 el maïzena

Werkwijze

  1. Zet een ruime pan met water en zout op voor het koken van de pasta. Verhit de boter in een ruime koekenpan (niet te heet) en fruit hierin de fijngesneden knoflook een minuutje. Voeg de garnalen toe en bak ze aan beide kanten 1,5 tot 2 minuten totdat ze net gaar zijn. Schept het uit de pan en zet apart tot gebruik.

  2. Fruit de ui in het achtergebleven vet en blus dit af met de witte wijn. Gebruik je liever geen wijn, neem dan bouillon. Laat dit even een beetje inkoken op hoog vuur en voeg dan de zongedroogde tomaten toe. Laat dit een paar minuten pruttelen. Voeg dan de melk toe, breng weer aan de pruttel en voeg zout en peper toe. Laat dit weer even zachtjes koken. Kook intussen de pasta gaar.

  3. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Voeg dan de Parmezaanse kaas toe en roer totdat de kaas helemaal is gesmolten. Doe de kruiden erbij. Is je saus nu nog te dun, maak dan een papje van de maïzena en wat van het kookvocht en roer dit door de saus. De saus wordt nu wat dikker.

  4. Voeg dan de knoflookgarnalen weer toe aan de saus en warm nog even kort door. 

  5. Verdeel de pasta over de borden en schep de saus erover. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten