Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Chocoladetaart met zoute pinda’s

Chocoladetaart met zoute pinda's
Chocoladetaart met zoute pinda's

Laatst schreef ik voor Kookboekennwz een recensie over 'We eten thuis', het nieuwste kookboek van Samuel Levie. Eén van de recepten in het boek was voor mij werkelijk onweerstaanbaar, want ik ben het met de auteur zeer eens als hij schrijft:

"Als er een combinatie is die ik ongezond lekker vind is het pinda en chocolade. Daar eet ik me ziek aan. Deze taart bak ik dus ook niet te vaak".

En dat moet jij ook vooral niet doen. Maar deze taart moet je jezelf eigenlijk minimaal één keer per jaar gunnen. Op je verjaardag ofzo of op een andere bijzondere dag. Want feast your eyes on this:

chocoladetaart met zoute pinda's

Chocoladetaart met zoute pinda's

Toen ik dit recept zag staan, zo helemaal eenzaam achter in het boek heb ik onmiddellijk een mailtje gestuurd aan de uitgever omdat ik dit recept heel graag op mijn blog wilde zetten. Gelukkig mocht dat en kunnen jullie er nu ook van genieten. Wil je meer van Levie's recepten? Dan zou ik als ik jou was gewoon lekker zijn boek op je verlanglijstje zetten.

 

Hieronder heb ik het recept voor je uitgeschreven. Enjoy! (maar niet te vaak hè?)

Chocoladetaart met zoute pinda's

Waanzinnig lekkere taart met heel veel pure chocolade en zoute pinda's ... en heel veel calorieën! Houd rekening met afkoel- en opstijftijd

Gang Bakken
Voorbereiding 30 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 10 porties
Auteur Samuel Levie

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 100 gram zoute pinda's + iets extra voor het bestrooien
  • 200 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 1 el suiker
  • 1 eidooier
  • 1 snuf zout
  • 1 el water

Voor de vulling

  • 150 gram pure chocolade (zo puur als je aankan)
  • 250 ml room
  • 50 gram boter in klontjes

Werkwijze

  1. Maal de pinda's fijn in een keukenmachine en voeg daarna bloem, boter, suiker en eigeel toe. Draai en voeg al draaiend het water toe. Er vormt zich nu een zachte bal deeg. Kneed dit nog even door, verpak in plasticfolie en leg minimaal een kwartier in de koelkast.

  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed de bodem van een springvorm of bakblik met een stukje bakpapier. Vet de zijkanten verder goed in met boter en bestuif dit met wat bloem (dat gaat heel handig met een theeknijper). Druk het deeg in de vorm. Zorg voor een bodem van ongeveer een halve centimeter en druk de rest langs de zijkanten van de vorm omhoog. Bekleed dit met een stuk bakpapier en vul het af met een steunvulling van bijvoorbeeld gedroogde bonen. Schuif de vorm 20 minuten in de oven.

  3. Haal de steunvulling er dan voorzichtig uit door het bakpapier voorzichtig los te trekken en op te tillen. Bak de bodem dan nog zo'n 10 minuten af. Haal het uit de oven en laat het helemaal afkoelen.

  4. Smelt de chocolade in de room au bain marie (boven een pan kokend water, dus niet rechtstreeks op het vuur). Als het is gesmolten haal je het van de hittebron af en klop je er met een garde de boter door. Giet het mengsel in de afgekoelde bodem en strooi er voorzichtig nog wat grof gehakte pinda's over. Laat het nu minimaal 3 uur opstijven en afkoelen. 

  5. De bodem is lekker bros, dus snijd hem voorzichtig aan!

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
Het recept komt uit 'We eten thuis' van Samuel Levie en is met toestemming geplaatst
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten