Site pictogram Out mijn keuken

Foodblogswap | Gezonde roerbak met tartaar en groente

Hollandse roerbak
Gezonde roerbak met tartaar en groente

Foodblogswap dag! Voor mij de laatste van dit jaar, want de december editie sla ik even over. Deze keer werd ik gekoppeld aan Willeke van de blog Mamma'tje van Alles. Ik scrolde door haar recepten (veel!) en stuitte op een gerecht uit 2015 dat momenteel precies in mijn straatje past. Een roerbak van rundergehakt met groente. Bij Willeke een budgetrecept, maar ik heb me in mijn variatie iets meer gepermitteerd. Tegelijkertijd heb ik een groente uitgeprobeerd die ik bij de Albert Heijn zag liggen en die ik niet kende: flower sprouts. Flowersprouts zijn een kruising tussen de bekende groene spruit en krullende boerenkool. Je kunt ze koken, stomen, of roerbakken dus dat leende zich mooi voor dit gerecht. Ik heb ze met de andere groentes meegebakken en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet erg enthousiast ben over de smaak. Verder heb ik in plaats van rundergehakt tartaar gebruikt en als groente heb ik gekozen voor peultjes (niet erg budget) en twee paprika's. Dank voor de inspiratie Willeke!

Hollandse roerbak met tartaar en groente

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 500 gram tartaar
  • 600 gram aardappelen
  • 200 gram peultjes
  • 2 paprika's
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • zout en peper
  • scheutje olijfolie

eventueel

  • 1 zakje flower sprouds

Werkwijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een minuut of 5 à 10 net niet helemaal gaar. Snijd intussen de paprika's in blokjes en de haal de peultjes af. 

  2. Rul de tartaar in een ruime wokpan of hapjespan in een beetje olijfolie. Strooi er wat zout en peper over en voeg de Italiaanse kruiden toe. Voeg de paprikablokjes toe en roerbak ze even mee. Voeg dan de peultjes en eventueel de flower sprouds toe. Roerboek nog een minuut of 5 stevig en voeg dan de aardappelblokjes toe. Ook nu nog een paar minuten stevig roerbakken. 

  3. Verdeel over de borden en serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten