Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Eenpansgerecht met prei en makreel

eenpansgerecht met prei en makreel
Eenpansgerecht met prei en makreel

Eigenlijk heb je stiekem nog een pan nodig, namelijk die om de aardappelen even voor te koken, maar verder gaat alles voor dit gerecht in één pan. Een ideale voor een drukke doordeweekse dag dus en je hebt er weinig afwas van. Makreel is een heel lekker vettig visje met een hele eigen smaak. Het heeft wel wat pit nodig als tegenhanger en dus is het lekker om er een klodder mierikswortel bij te eten. Dit recept is voldoende voor twee personen. Ik heb het hieronder voor je uitgeschreven. Enjoy!

Eenpansgerecht met prei en makreel

Gang Hoofdgerecht
Totale tijd 30 minuten
Porties 2 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram aardappel in blokjes
  • 2 el olijfolie
  • 250 gram prei fijn gesneden
  • 2 eieren
  • 100 gram gerookte makreel filets, zonder vel
  • 2 el mierikswortel

Werkwijze

  1. Kook de aardappelblokjes even voor en stoom ze droog. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de aardappelblokjes hierin goudbruin. Voeg - als ze nog niet helemaal gaar zijn - de prei toe en strooi er wat zout over. 

  2. Roerbak dit een minuut of 10 en pas daarbij op voor aanbranden. Pluk intussen de makreel in stukjes en voeg die na de 10 minuten bij het gerecht. Warm ze even mee en verdeel alles dan goed over de pan en druk het iets aan.

  3. Maak twee kuiltjes in het aardappelmengsel en breek in beide kuiltjes een ei. Zet het vuur niet al te hoog en laat het eiwit rustig stollen. Dit duurt waarschijnlijk een minuut of 8. Pas op voor aanbranden, dus blijf ik de buurt. Het eigeel moet vloeibaar blijven. 

  4. Serveer op een bord met een eetlepel mierikswortel. De pit van de mierikswortel past fantastisch bij het vettige van de vis.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten