Site pictogram Out mijn keuken

Recept | Penne met pancetta, ricotta en olijven

penne met pancetta, ricotta en olijven
Snel en Makkelijk: Penne met pancetta, ricotta en olijven

Een pastagerecht gaat er altijd in. Zeker op drukke doordeweekse dagen zet ik graag pasta op tafel omdat het vaak goed vult, makkelijk op te warmen is voor voor- of na-eters en omdat het meestal snel klaar is. Bovendien kun je er alle kanten mee op, zowel in de zomer als in de winter. Vandaag heb ik een super snelle voor je want het enige dat echt gekookt moet worden is de penne. De rest is een kwestie van snijden, mengen en door de pasta roeren. In maximaal een kwartier staat dit gerecht op tafel dus. Hieronder lees je hoe ik dit gerecht heb gemaakt. Enjoy!

penne met pancetta, ricotta en olijven 

Penne met pancetta, ricotta en olijven

Snel en makkelijk pastagerecht

Totale tijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Esther / Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 handvol verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml olijfolie
  • 75 gram pancetta
  • 100 gram ricotta
  • 4 el Parmezaanse kaas geraspt
  • 400 gram penne
  • zout naar smaak
  • 1 potje zwarte olijven uitgelekt

Werkwijze

  1. Zet een pan met water en zout op en kook hierin de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Maak intussen de saus. 

  2. Doe het teentje knoflook en de basilicumblaadjes in de hakmolen van een staafmixer en maal het fijn. Doe dit in een kom en voeg wat zout, de olie, de ricotta en de Parmezaanse kaas toe. Roer goed door elkaar tot je een saus van Turkse yoghurt dikte hebt. Is het te dun, voeg dan wat extra Parmezaan toe. Is het te dik, voeg dan nog wat olie of een heel klein beetje kooknat van de pasta toe. 

  3. Snijd de pancetta in reepjes. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Schep daarna de pancetta en de olijven door de warme pasta. Serveer meteen. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl




Mobiele versie afsluiten