Spaanse Amandelsoep (Ajoblanco)
Ajoblanco is een Spaanse soep die koud gegeten wordt. Het wordt vaak geserveerd met druiven en met stukjes meloen. Het is heerlijk bij een tapas maaltijd, maar je kunt het ook prima als zomers voorgerecht eten. Geserveerd in kleine glaasjes heb je een leuk amusesoepje en met wat brood heb je een een lekkere maaltijdsoep. En het beste nieuws: het is super makkelijk te maken. Ik heb het recept hieronder voor je uitgeschreven. Enjoy!
Amandelsoep (Ajoblanco)
Zomerse koude soep
Ingrediënten
- 500 gram blanke amandelen
- 1 teentje knoflook grof gehakt
- 100 ml olijfolie
- 50 ml rode wijnazijn
- zout naar smaak
- 1 liter water ijskoud
- een handje witte druiven
Werkwijze
Doe de amandelen, knoflook, olijfolie, azijn, zout een een beetje van het water in een blender en pureer het tot je een romige massa hebt.
Voeg dan ijskoud water toe tot je de gewenste dikte hebt (dik maar goed schenkbaar). Proef en breng eventueel hoger op smaak door een beetje extra azijn toe te voegen of wat zout. Bewaar de soep tot gebruik in de koelkast, hij is gekoeld het lekkerst.
Serveer de soep ik mooie glazen en kommetjes en garneer met de druiven.
Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken
©outmijnkeuken.nl