Site pictogram Out mijn keuken

Italiaanse pasta met truffelpesto en kastanjechampignons

Tijdens mijn vakantie in Italië ben ik uiteraard vaak in aanraking gekomen met Italiaanse kazen en pasta’s. Italiaanse pasta’s is ook hetgeen wat mij het meeste aantrekt aan de Italiaanse keuken. Tijdens mijn reis in Noord-Italië heb ik veel geleerd over de verschillende gerechten die het land op traditionele wijze bereiden. Ook heb ik veel advies gevraagd ,aan de lokale bevolking, over de Italiaanse keuken en de populaire gerechten. Zo ben ik op dit herfstrecept gekomen. Het balans van smaken in dit gerecht brengt de Italiaanse keuken haar eer. De combinatie van de truffelpesto samen met de smaak van de kastanjechampignons is overheerlijk! Zeker een smaken combinatie die echt in de herfstperiode past. Dat wilt niet zeggen dat je dit gerecht niet tijdens andere seizoenen in het jaar kan bereiden. Ik ben heel benieuwd wat jullie van dit gerecht vinden. Veel kook- en eetplezier!

Pasta met truffelpesto en kastanjechampignons

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans, Pastagerecht
Keyword Italiaans, Kastanjechampignons, Pasta, Truffel
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4
Auteur Nalin

Ingrediënten

  • 500 gram verse spaghetti
  • 500 gram verse spinazie
  • 230 gram truffelpesto
  • 250 gram kastanjechampignons
  • 100 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 tl. peper en zout
  • 3 el. olijfolie

Werkwijze

  1. Een Italiaan vertelde mij ooit dat het water waarin je de pasta kookt moet smaken naar de oceaan. Breng het water aan de kook en voeg bij het koken een snufje zout toe. Bereid vervolgens de spaghetti in de pan zoals dit op de verpakking vermeld staat.

  2. Boen de kastanjechampignons af. Snijd in de kastanjechampignons vervolgens in stukken.

  3. Verhit de pan op een hoog pitje met een scheut olijfolie. Bak de kastanjechampignons mooi bruin. Leg ze vervolgens apart.

  4. Voeg opnieuw een scheut olijfolie toe in de pan en slink telkens een hand spinazie.Bak de spinazie op een laag / middel hoog pitje. Anders kan de spinazie aanbranden. Verse spinazie lijkt in eerste instantie heel veel. Maar omdat al het vocht uit de bladeren trekt wanneer je zin in de pan bakt, krimpen ze tot de spinazie die wij kennen. Spinazie krimpt het beste als je het in kleine aantallen in de pan legt. Wanneer de spinazie is gekrompen voeg je weer een nieuw hand toe, tot dat alle spinazie is gekrompen.

  5. Voeg de kastanjechampignons en de truffelpesto toe bij de spinazie en roer de mix door elkaar.

  6. Schenk de spaghetti in het vergiet en mix deze vervolgens door de saus samen met 50 gram Parmezaanse kaas. Gebruik de rest van de Parmezaanse kaas als garnering.

  7. Top het gerecht af met een beetje peper.

Mobiele versie afsluiten