Site pictogram Out mijn keuken

Varkenshaasje met appel-roomsaus

Voltooid recept.

Het varkenshaasje met appel-roomsaus is een gerecht die een goede balans heeft tussen zoet en hartig. Het gerecht brengt namelijk de combinatie van het sappige en smaakvolle varkensvlees samen met de zoete en lichtzure smaken van de appels in de verrukkelijke roomsaus. Ben jij nog op zoek naar een overheerlijke soep om als voorgerecht op te dienen, neem dan eens een kijkje naar ons recept: Ouderwetse Snert.

Het belangrijkste van het gerecht: het varkenshaasje

Het varkenshaasje staat ook wel bekend als het meest malse stuk van het varken. Het vlees is rijk aan smaak en ontzettend sappig. Daarnaast heeft dit perfecte stukje vlees ook nog eens een overheerlijke textuur welke perfect aansluit bij de zoetigheid van de appel-roomsaus.

Het varkenshaasje bak je met de uiterste zorg om die overheerlijke sappigheid te kunnen behouden. Let daarnaast ook goed op, het is namelijk belangrijk deze op het juiste moment uit de pan te halen. Je voorkomt hier namelijk uitdroging van het vlees mee. Het is  belangrijk dat de buitenkant een mooie bruine kleur heeft en lekker knapperig is, terwijl de binnenkant nog steeds een heerlijke malse, zachte en sappige explosie geeft.

De heerlijke zoete appel-roomsaus

Natuurlijk heeft ook de appel-roomsaus een ontzettend belangrijke rol. De saus voegt een heerlijk vleugje zoetigheid toe aan jouw gerecht. De saus wordt gekruid met zout en peper en vervolgens over het varkenshaasje gegoten.

De samenkomst van twee overheerlijke smaken

Het resultaat zal uiteindelijk zo smaakvol zijn dat je verlangt naar meer. Het varkenshaasje en de appel-roomsaus vullen elkaar uitstekend aan. Elke hap zal jou laten genieten.

Het varkenshaasje gecombineerd met de appel-roomsaus laat een perfect voorbeeld zien van hoe simpel een maaltijd kan veranderen in een overheerlijke traktatie. Dit gerecht zal het zeker goed doen op bijvoorbeeld een speciale gelegenheid. Daarnaast is het zo makkelijk en snel te bereiden dat je het gewoon kunt nuttigen op een doordeweekse avond. Vond je dit recept nou ook zo ontzettend lekker? Dan raad ik je aan om ook eens te kijken naar ons recept: Geroosterde beenham met stroop. Geloof me je krijgt hier geen spijt van.

Varkenshaasje met appel-roomsaus

Een overheerlijk recept dat ontzettend snel te bereiden is.

Gang Hoofdgerecht
Keuken Snel en makkelijk
Keyword Aardappelpuree, Gekookte rijst, Salade, Varkensvlees
Kooktijd 30 minuten
Porties 4
Auteur Niels

Ingrediënten

  • 1 sjalotje
  • 500 gram varkenshaasjes
  • peper naar smaak
  • zout naar smaak
  • 40 gram boter
  • 1 dl appelsap
  • 5 eetlepels crème fraiche

Werkwijze

  1. Voorbereiding van de ingrediënten: We gaan beginnen met het voorbereiden van de ingrediënten. Maak het sjalotje goed schoon en snipper deze heel fijn. Dit zorgt voor een subtiele en smaakvolle textuur in je saus.

  2. Kruiden van het varkenshaasje: Bestrooi de varkenshaasjes royaal met peper en zout aan beide zijden. Deze kruiden helpen om de natuurlijke smaken van het vlees goed te benadrukken.

  3. Bakken van het varkenshaasje: Verhit de boter in een grote, zware pan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaasjes toe zodra de boter heet is, maar nog niet bruin. Bak de varkenshaasjes ongeveer 15 minuten, of totdat ze mooi bruin en volledig gaar zijn.

  4. Laat nu het vlees rusten: Neem het vlees uit de pan en laat het rusten op een bord. Verpak het vlees losjes met aluminiumfolie om het warm te houden terwijl je de saus maakt.

  5. Nu gaan we de appelroomsaus bereiden: Gebruik in dezelfde pan het overgebleven bakvet om de gesnipperde sjalot te fruiten. Hierdoor krijgt de saus meer smaak. Voeg vervolgens het appelsap en de crème fraiche toe en roer alles goed door elkaar. Laat de saus op laag vuur sudderen tot hij warm is.

  6. Nu blijft enkel nog het serveren over: Snijd het vlees in gelijkmatige plakjes. Leg de plakjes op een serveerschaal of individuele borden en schenk de warme appel-roomsaus er rijkelijk overheen.

Mobiele versie afsluiten