Site pictogram Out mijn keuken

Paprikasoep

Zonnige paprikasoep

Pumpkin cream soup garnished with slices of bacon and radish in a white plate on a wooden table.

Wanneer je iets warms en voedzaams wil hebben, neem dan eens een kijkje naar deze overheerlijke paprikasoep. Met de prachtige en stralende kleur en overheerlijke smaken is de soep een hele grote aanrader voor wanneer je echt wilt genieten. Wanneer je nog naar een hoofdgerecht zoekt om jouw soep mee aan te vullen dan is de biefstuk met gorgonzola een absolute aanrader. Maak er een complete maaltijd van en geniet met volle teugen van drie overheerlijke recepten.

De gele paprika als belangrijkste ingrediënt

De gele paprika is misschien nog wel het meest belangrijke ingrediënt van dit overheerlijke gerecht. Logisch natuurlijk gezien de naam, maar het heeft ook echt met de smaak te maken. Deze gele paprika’s brengen namelijk een fruitige smaak in de soep, wat weer perfect past bij de bouillon. Daarnaast geeft de paprika deze soep zijn heldere en vrolijke kleur.

De bouillon en boter als basis.

De basis van deze zonnige paprikasoep is een smaakvolle bouillon. De beste keuzes zijn kippen of groente bouillon, dit hangt overigens af van jouw voorkeur. Bouillon brengt namelijk diepte en smaak aan de soep. De boter zorgt dan weer voor die romige textuur.

De kruiden dienen de aroma

Ik maak mijn soep altijd op smaak met verse bosuitjes, peterselie en gedroogde tijm. De bosuitjes voegen een heerlijke zachte uiensmaak toe en past in mijn optiek perfect bij de zoetigheid van de gele paprika. Daarnaast versterken de peterselie en de tijm de smaak voor mij. Dit maakt de soep nog lekkerder en helpt deze soep zeker in mijn top 10.

Het zout en de peper maken de soep af

Ik gebruik zelf maar een klein beetje zout en peper om mijn soep af te maken. Dit geeft mijn soep net dat beetje pit en dat kleine beetje extra. Nu dat je een recept hebt voor een overheerlijke soep en een fantastisch hoofdgerecht is het tijd om het af te maken met een smakelijk nagerecht. Laten we net dat nagerecht hebben dat voldoet aan een zoetig eind aan een overheerlijke maaltijd. Dit recept heet Haagse Bluf.

Zonnige paprikasoep

Een overheerlijke soep die jouw dag weer helemaal goed maakt.

Gang Maaltijdsoep, Voorgerecht
Keuken Nederlands
Keyword Groente, Smaakvol, Soep
Kooktijd 15 minuten
Porties 4 personen
Auteur Niels Cox

Ingrediënten

  • 2 verse bosuitjes
  • 15 gram ongezouten boter
  • 4 dl kippen- of groentebouillon
  • 2 grote gele paprika's
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 eetlepel vers gehakte peterselie
  • 2 theelepels gedroogde tijm

Werkwijze

  1. We gaan beginnen met het voorbereiden van de groenten. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Maak nu de gele paprika's schoon, verwijder de zaadjes en snijd ze in kleine reepjes.

  2. We gaan nu de boter verhitten in een middelgrote soeppan. Deze gaat op middelhoog vuur. Doe de paprikareepjes en de helft van de gesneden bosuitjes in de soeppan. Laat deze groenten 5 minuten fruiten tot ze zacht worden.

  3. Nu is het moment om de bouillon en tijm toe te voegen aan de pan. Breng de soep aan de kook en verlaag het vuur. Laat de soep nu nog 5 minuten zacht pruttelen.

  4. Nu de soep 5 minuten heeft gehad om te pruttelen gaan we een staafmixer gebruiken om de soep te pureren. De soep moet uiteindelijk een gladde consistentie hebben. Wanneer dit gelukt is brengen we de soep weer aan de kook en laten we de soep nog 1 minuut koken.

  5. We hebben nu alleen nog zout en peper nodig om de soep op smaak te brengen, daarnaast moeten we niet vergeten de rest van de bosuien en de vers gehakte peterselie door de soep te mengen.

Mobiele versie afsluiten