Site pictogram Out mijn keuken

Minestrone geserveerd in een Italiaanse bol

hoofdgerechten vegetarisch minestrone

Minestrone in Italiaanse bol

 Minestrone is een Italiaanse groentesoep. Minestra is het Italiaanse woord voor soep en minestrone is het vergrootwoord daarvan. Minestrone betekent dus eigenlijk grote soep. En dat is zeer terecht wat er gaat een enorme hoeveelheid groente in deze soep. Ideaal voor na een wat ongezondere periode of om vitamientjes te tanken na een zware stapnacht. Erg gezond dus en het originele recept is vleesloos. Uiteraard kun je er zelf gerust balletjes aan toevoegen als je dat wilt. Je kunt het natuurlijk gewoon eten uit een kom of een bord, maar als je er iets bijzonders van wilt maken schenk het dan in een uitgeholde Italiaanse bol. De soep trekt helemaal in het brood en dat is heel erg lekker om ook op te eten!

Voor zes personen heb je nodig:
 
Werkwijze:

Verwarm de oven voor op 220°C. Snijd 1 uit doormidden en doe deze samen met de tomaten, bleekselderij en knoflooktenen in een braadslee. Giet de balsamico azijn en de olijfolie over de groenten en schud dit even heel goed door elkaar. Zet de braadslee in het midden van de oven en laat de groenten ongeveer 20 minuten roosteren. Haal ze er dan uit en laat iets afkoelen.

Snijd de andere uien in dunnen ringen. Giet wat olijfolie in een grote soeppan en en fruit hierin de uiringen met de rozemarijnnaaldjes. Voeg daarna de groentebouillon en de passata toe. Breng dit aan de kook.

Haal de velletjes van de geroosterde tomaten en de knoflook (als je dat nog niet gedaan had) en vang het sap van de tomaten op. Pureer dan de tomaten, bleekselderij het sap, de knoflook en de uien met een staafmixer. Als het mengsel glad is voeg je het bij de soep. Breng dit weer aan de kook. Voeg daarna de wortel, courgette, bloemkool en doperwten toe en laat dit geheel 10 minuten zachtjes koken. Spoel de witte bonen af onder koud water en doe ze bij de soep, samen met de gehalveerde cherrytomaatjes en de kruiden. Proef en breng op smaak met zout en peper. 

Hol een Italiaanse bol uit. Dit doe je door een kapje eraf te snijden en vervolgens het zachte brood eruit te plukken. Zet de broodbol op een bord en schep de soep erin.

Nieuwsbrief ontvangen?



Mobiele versie afsluiten