Site pictogram Out mijn keuken

Rozenparfait – Foodblogswap november

Het is weer foodblogswap tijd! Deze maand mocht ik iets maken van de ontzettend leuke blog van Anne-Marie van My Happy Kitchen. Ik lees graag op haar blog. Ze publiceert niet alleen hele goede recepten, maar ook hele diverse artikelen over allerlei food-gerelateerde zaken. Ik raad je echt aan om haar te volgen. Omdat ik nog een busje eetbare rozenblaadjes in de kast had staan (tsja, wie heeft dat nou niet ....?) en mijn flesje rozenwater nog niet op was, heb ik gekozen voor de Rozen Parfait. De rozenblaadjes zijn optioneel, dus heb je ze niet in de kast staan (wat ik me niet kan voorstellen, want wie heeft er nou geen rozenblaadjes in zijn keukenkastje staan ....?) dan kun je ze gewoon weglaten. 

Parfait is eigenlijk de makkelijkste soort ijs om zelf te maken. Je hebt er geen ijsmachine voor nodig en je hoeft het niet steeds te roeren. Het enige dat onontbeerlijk is, is voldoende tijd om het in te vriezen. Reken daarvoor minimaal 6 uur na bereiding. 

Het volledige recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

Rozen parfait

Deze parfait heb ik gemaakt in het kader van de foodblogswap van november '16. Het recept komt van de blog van Anne-Marie van My Happy Kitchen.

Gang Nagerecht
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 9 uur 45 minuten
Totale tijd 10 uur
Porties 8 personen
Auteur Anne-Marie (www.myhappykitchen.nl)

Ingrediënten

  • 6 eidooiers
  • 3 el honing (of iets meer als je van zoet houdt)
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl rozenwater
  • 150 gram frambozen
  • 50 gram pistachenoten gepeld, ongezouten

eventueel

  • eetbare rozenblaadjes

Werkwijze

  1. Klop de eidooiers met de honing tot je een licht gele romige massa hebt. Dit duurt zo'n 10 minuten. 

  2. Klop in de andere kom de slagroom stijf en roer daar het rozenwater en eventueel wat verkruimelde rozenblaadjes door. Spatel de slagroom door het eigeelmengsel. 

  3. Bekleed een cakevorm van ongeveer een liter met huishoudfolie. Doe dit zowel in de lengte als in de breedte. Neem een ruime hoeveelheid. Giet het slagroommengsel in de beklede vorm en sla het overhangende huishoudfolie eroverheen. Zet de vorm ongeveer anderhalf uur in de vriezer. 

  4. Roer na anderhalf uur de noten en de frambozen door het parfaitmengsel en dek het opnieuw toe met het overhangende folie. Zet de parfait weer in de vriezer, tenminste 6 uur, maar een hele dag of nacht is beter.

  5. Snijd de parfait in dikke plakken (dat gaat het makkelijkst als je het mes wat verwarmt) en serveer op een mooi bordje. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten