Site pictogram Out mijn keuken

Rijstsalade met kip en mango + winactie!

Een van de leuke dingen van bloggen over eten en koken is dat je af en toe dingen opgestuurd krijgt om te proberen. Zo ontving ik onlangs een rijstpakket van het merk Tilda. Ik had nog nooit rijst van dit merk gebruikt, dus ik vond het leuk om het uit te proberen. Het pakket bevatte 4 soorten Steamed Basmati Rice en een pak Wholegrain Basmati Rice. De steamed rice soorten zijn bedoeld om te bereiden in de magnetron, maar bakken in een koekenpan gaat ook heel goed. Super makkelijk als je weinig tijd hebt want het is heel snel klaar. Met de Wholegrain Basmati rijst heb ik een lekkere salade gemaakt, waarvan je hieronder het recept vindt. Wil je ook een rijstpakket van Tilda ontvangen? Onderaan dit artikel lees je hoe je kans maakt op één van de twee pakketten die ik weg mag geven!  

De Lime & Coriander Steamed Basmati Rice bevat limoenrasp, korianderblaadjes en een beetje cocosmelk en de Coconut Chilli & Lemongrass Steamend Basmati Rice, bevat naast cocosmelk een beetje chilipeper en citroengras (sereh). De rijst in één verpakking is voldoende voor twee personen. Je kunt ze bereiden in de magnetron, maar even aanbakken in de koekenpan gaat ook prima. Beide smaken doen het erg goed bij Thaise gerechten.

De Pure Basmati heb ik (vermengd met wat verse koriander) geserveerd bij een lekkere kipcurry. De rijst heeft een heerlijke volle romige smaak en een mooie droge korrel die bij veel gerechten goed past.
De Wholegrain Basmati rijst zit in een verpakking van 500 gram en dat is voldoende voor 5 à 6 porties. Het is een volkorenrijst die 25 minuten gekookt moet worden. Het mooie van deze rijst is dat het na het koken een mooie stevige structuur houdt, met een flinke bite en dat maakt de rijst bij uitstek geschikt om het te verwerken in een maaltijdsalade. De smaak is nootachtige en heeft ook iets romigs. Het recept van de rijstsalade die ik maakte met de rijst vind je onderaan dit artikel. 

Winactie!

Vind jij het nou ook leuk om nieuwe producten te proberen en wil je wel eens aan de slag met de rijst van Tilda? Dat kan! Ik mag namelijk twee pakketten zoals hierboven afgebeeld weggeven. Laat hieronder in de comments even weten dat je meedoet en je naam gaat in de hoge hoed! Je kunt meedoen tot volgende week vrijdag (9 december). Op zaterdag 10 december krijgen de winnaars persoonlijk bericht. Doe je mee? Leuk!

Rijstsalade met kip en mango

Met rijst kun je een heerlijke voedzame salade maken.

Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Voorbereiding 1 uur 10 minuten
Kooktijd 20 minuten
Totale tijd 1 uur 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 400 gram basmati rijst
  • 1 komkommer
  • 3 puntpaprika's (verschillende kleuren)
  • 3 kippenbouten
  • 1 rode ui
  • 1 eetrijpe mango
  • 1 bosje koriander
  • 1 bakje amandelschaafsel

voor de dressing

  • 1 rode peper
  • 2 el sesamolie
  • 4 el citroensap (of limoensap)
  • 4 el gembersiroop

Werkwijze

  1. Doe de kippenbouten in een pan en doe er zoveel water op dat ze net onder staan. Breng het aan de kook met wat zout en laat ze een uur zachtjes pruttelen. Haal ze dan uit het vocht en laat ze wat afkoelen. Haal het vlees van de botten, scheur het in kleinere stukken en bestrooi het met wat zout. Zet apart tot gebruik. 

  2. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat het daarna wat afkoelen.

  3. Snijd de puntpaprika's in kleine stukjes en de komkommer in kleine blokjes. Snipper de ui. Snijd de mango in blokjes van ongeveer 2 x 2 cm. Rooster de amandelschaafsel kort in een koekenpan. 

  4. Maak de dressing door de peper in hele kleine blokjes te snijden (gebruik een halve peper als je niet van heel pittig houdt) en dit te mengen met de sesamolie, citroensap en gembersiroop. 

  5. Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom of schaal en meng de dressing erdoor. Roer vervolgens de ui, paprika en komkommer erdoor, gevolgd door het kippenvlees. Verdeel de mangoblokjes over de rijst en strooi hierover de koriander en de amandelschaafsel.  

Deze post bevat affiliate links. Voor meer informatie daarover, zie de disclaimer.

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Mobiele versie afsluiten