Site pictogram Out mijn keuken

Linguine met broccoli en roomsaus met walnoten

Pasta's zijn ideaal voor door de week. Ze zijn meestal snel klaar en makkelijk op te warmen als je in shifts eet. Voor dit gerecht hoef je alleen de pasta en de broccoli (in 1 pan) te koken. De rest wordt gepureerd en als saus door de pasta gedaan. Je hebt wel een grote hakmolen of een keukenmachine nodig om alles goed te pureren.

Linguine is een platte spaghetti. Je kunt dit natuurlijk ook vervangen door gewone spaghetti of een andere soort pasta. 

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

Linguine met broccoli en roomsaus met walnoten

Makkelijke en snelle vegetarische pasta

Gang Hoofdgerecht
Kooktijd 30 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 2 witte boterhammen
  • 150 ml slagroom
  • 100 gram walnoten
  • zout
  • peper
  • 800 gram broccoli
  • 400 gram linguine of spaghetti
  • 75 gram Parmezaanse kaas geraspt
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosje verse oregano
  • 6 el olijfolie
  • 2 tl citroensap

Verder nodig

  • Keukenmachine

Werkwijze

  1. Snijd de boterhammen in blokjes en doe ze in een ruime kom. Giet de slagroom erover en laat het in de boterhammen trekken. Roer het af en toe even om. Dit duurt ongeveer een minuut of 10. Hak de walnoten grof en rooster ze even in een droge pan. Houd ze in beweging, anders branden ze aan.

  2. Snijd de broccoli in roosjes (de stelen kun je ook schillen en in blokjes snijden) en was ze. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in water met zout en voeg de laatste vijf minuten de broccoli toe. 

  3. Doe de knoflook, oregano (alleen de blaadjes), Parmezaan, het ingeweekte brood, de noten en de olie in een keukenmachine en draai er een puree van. Proef en breng het op smaak met zout, peper en citroensap. 

  4. Giet de pasta en broccoli af en roer de saus erdoor. Warm het nog even goed door en serveer het direct.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten