Site pictogram Out mijn keuken

Pulled Pork (uit de slowcooker)

slow cooker pulled pork

Pulled Pork

Sinds ik een crock-pot heb ben ik behoorlijk aan het experimenteren geslagen. Meestal lees ik tientallen recepten en stel ik uit al die kennis mijn eigen recept samen. Omdat de crock-pot nog behoorlijk nieuw voor me is heb ik deze pulled pork letterlijk gemaakt naar een recept van Culy.nl en hij was heerlijk, dus ik wil het graag met jullie delen.

In veel recepten zie je dat je pulled pork 'moet' maken met procureur. Procureur is een deel van de nek en is qua structuur ongeveer hetzelfde als schouderkarbonade alleen zit er dan geen bot aan. Je kunt je slager erom vragen of het bij een groothandel halen, maar met schouderkarbonade gaat het ook. Ik heb de botten er gewoon aan laten zitten, want die geven veel smaak af. Ik heb ze pas verwijderd bij het uit elkaar trekken van het vlees. De barbecuesaus kun je kant en klaar kopen in de winkel, maar zelf maken is wel zo lekker. Het recept vind je hier.

Het uitgeschreven recept vind je hieronder. Mocht je nog vragen en/of opmerkingen hebben, dan hoor ik het graag!

 

Pulled Pork uit de slowcooker

In de slowcooker wordt het vlees boterzacht.

Gang Hoofdgerecht
Porties 4 personen
Auteur Culy & Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 kilo schouderkarbonade
  • 200 ml water
  • 75 ml wittewijnazijn
  • 2 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 uien
  • 5 teentjes knoflook
  • 250 ml barbecuesaus uit fles of zelfgemaakt
  • 1 el dijonmosterd
  • 4 el donkerbruine basterdsuiker
  • 3 tl gedroogde tijm
  • 2 el olijfolie
  • 2 tl cayennepaper

Voor de saus

  • braadvocht uit de slowcooker
  • 3 el donkerbruine basterdsuiker
  • 2 tl dijonmosterd

Werkwijze

  1. Snijd de uien in stukjes van ongeveer 1 cm en snipper de knoflookteentjes. Verde dit over de bodem van de binnenpan van de slowcooker. Doe de overige ingrediënten erbij (behalve het vlees), breng het op smaak met peper en zout en roer het goed door elkaar. Leg dan het vlees erop en duw het in de saus. 

  2. Zet de pan op 5 uur op 'high' of 7/8 uur op 'low'. Schep na de kooktijd de saus over in een pannetje. Doe de mosterd en de basterdsuiker erbij, roer het goed door en breng het aan de kook. Kook de saus tot ongeveer de helft in, hierdoor worden de smaken veel intenser. 

  3. Leg het vlees op een snijplank en trek met twee vorken draadjes van het vlees. Doe het terug in de slowcooker en zet de pan op 'warmhouden'. Serveer het vlees met de saus.

Notities

Pulled Pork is lekker met gekookte aardappelen en groente of op een broodje.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Nieuwsbrief ontvangen?

Mobiele versie afsluiten