Site pictogram Out mijn keuken

Bánh Mì met gerookte eend en sinaasappel mayonaise

Vorige week deelde ik mijn eerste bánh mì recept met je (*klik*) en ik beloofde je al dat er waarschijnlijk nog wel een paar zouden volgen. Een bánh mì is een belegd broodje uit Vietnam. Deze week heb ik een bánh mì met gerookte eend gemaakt en die is zo lekker dat ik het niet kan laten om hem te posten. Vind je vast niet erg ...

In dit recept zijn sinaasappelpartjes verwerkt. Vind je het leuk om perfecte partjes te snijden, kijk dan even naar dit filmpje. Hierin wordt mooi voorgedaan hoe je dat aanpakt (vanaf ongeveer 46 seconden). 

Bánh Mì met gerookte eend

Broodje belegd met plakjes gerookte eend en sinaasappelpartjes en sinaasappelmayonaise

Gang Lunch
Keuken Vietnamees
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (of baguette)
  • 3 el mayonaise (uit pot of zelf gemaakt)
  • 150/200 gram gerookte eendenborst
  • 1 sinaasappel
  • 1 bosje platte peterselie
  • 1 komkommer

Werkwijze

  1. Haal de eendenborst op tijd uit de koelkast om op kamertemperatuur te komen. Heb je een stuk vlees, snijd het dan in plakjes. 

  2. Rasp wat oranje schil van de sinaasappel (ongeveer 1 el) en roer dit door de mayonaise. Snijd de sinaasappel in partjes. Knijp uit 2 partjes het vocht en meng dit door de mayonaise. Snijd de komkommer in plakjes en pluk de blaadjes van de peterselie.

  3. Snijd het stokbrood in de lengte open en besmeer het broodje met de sinaasappelmayonaise. Leg hierop een laagje komkommer (dakpansgewijs) en verdeel daar de plakjes eend over. Beleg de eend met sinaasappelpartjes en bestrooi met de peterselieblaadjes.  

  4. Snijd het stokbrood doormidden, of eet 'm lekker helemaal zelf op als je grote trek hebt!

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten