Site pictogram Out mijn keuken

Kip tandoori zonder pakjes en zakjes

Recept Kip Tandoori

 

Voor kip tandoori greep ik nog wel eens naar een Knorr Wereldgerecht. Zoals ik je al eens eerder vertelde ben ik niet van de anti kant-en-klaar maffia, maar dat zelf maken smakelijker en gezonder is, lijkt me redelijk voor de hand liggend. Dat je daar niet altijd zin in hebt, snap ik ook. Van de meeste Wereldgerechten van Knorr vind ik dat er weinig van de oorspronkelijke smaak terug te vinden is, maar met de kip tandoori kan ik qua smaak nog wel leven.

Toch wil ik het natuurlijk het liefst zelf maken, want dan kan ik het precies aanpassen aan mijn eigen smaak en zit er geen houdbaarheidszooi en kleur-, geur- en smaakzooi in. Ik heb mijn recept samengesteld uit verschillende recepten die ik online en in boeken heb gevonden. Ik heb basishoeveelheden in het recept geschreven, maar tijdens het proeven aan het eind heb ik een snufje van dittem en een lepeltje van dattem toegevoegd. Doe dat vooral ook en probeer wat je zelf lekker vindt. 

Begin op tijd, want de kip moet een tijdje marineren. Serveer er rijst en bijvoorbeeld deze lekkere verfrissende komkommersalade bij. 

Ik hoop dat je ermee uit de voeten kunt, enjoy!

 

Kip Tandoori

Kip Tandoori zonder pakjes en zakjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Indiaas
Kooktijd 40 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de marinade

  • ong. 500 gram kipdijfilet
  • 300 ml Turkse yoghurt of Griekse
  • 1 duimlengte verse gember
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 el Garam Masala
  • snufje zout
  • scheutje olijfolie
  • beetje chilipoeder

Voor de tadoori saus

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 tl gemalen korianderzaad (ketoembar)
  • wat verse koriander
  • 1 tl garam masala
  • beetje gemalen komijn (djinten)
  • beetje gerookt paprikapoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 150 ml kippenbouillon
  • kneepje citroensap
  • 400 ml kokosmelk
  • schep Turkse yoghurt
  • scheutje olijfolie

Werkwijze

Kip marinade

  1. Snijd de dijtjes in stukken die in je mond passen. Roer alle ingrediënten voor de marinade door elkaar (voor extra smaak kun je de Garam Masala nog even roosteren in een koekenpan). Doe de kip erbij en schep het goed door elkaar. Laat dit mengsel minimaal een uur of 4/5 in de koelkast marineren. 

Tandoori saus

  1. Doe een scheutje olijfolie in een ruime hapjespan of braadpan. Doe ui en knoflook erbij als het heet is en draai het vuur halfhoog. Laat de ui rustig glazig worden in een minuut of 10. Voeg dan alle specerijen toe en laat die even meebakken totdat je het goed kunt ruiken. 

  2. Voeg dan de kippenbouillon en de tomatenblokjes toe. Laat rustig een paar minuten pruttelen. Giet de kokosmelk erbij en laat dit rustig een minuut of 20 zachtjes koken. De saus wordt nu wat dikker, maar als het te dun blijft kun je het wat dikker maken met een maïzena papje. 

  3. Schud de marinade zoveel mogelijk van de kip af en bak de blokjes kip gaar in een koekenpan met een klein beetje olijfolie. Voeg de kip bij de saus en serveer met rijst en groente. 

  4. Proef en voeg naar smaak extra kruiden, specerijen, zout en peper toe. Snijd de korianderblaadjes fijn. Schep de rijst en de tandoori op borden en strooi de korianderblaadjes erover. 

Notities

Serveer met gekookte rijst en bijvoorbeeld komkommersalade. 

 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
©Out mijn Keuken

Mobiele versie afsluiten