Site pictogram Out mijn keuken

Fu yong hai – zonder pakjes en zakjes

recept fu yong hai

Houden jullie ook zo van Chinees eten? In mijn studententijd haalde ik in drukke tentamenperiodes vaak een paar bakjes Chinees en daar at ik dan dagen van. Zelf Chinees koken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk, als je maar even weet wat je moet doen. Fu yong hai is één van mijn favorieten vandaag heb ik het recept voor je, zonder pakjes en zakjes en vol van smaak!

Fu yong hai is eigenlijk niets meer dan een omelet in tomatensaus en de tomatensaus is dan zoet/zuur van smaak. Echt lekker en je kunt hem nog wat zoeter of zuurder maken naar je eigen smaak. Behalve de bamboescheuten (wel gewoon bij Albert Heijn verkrijgbaar) heb je eigenlijk helemaal geen bijzondere ingrediënten nodig. Fu yong hai is heerlijk met simpele witte rijst, maar je kunt er ook nasi bij maken. Enjoy!

 

 

Fu yong hai

Zelfgemaakte fu yong hai zonder zakjes en pakjes

Gang Hoofdgerecht
Keuken Chinees
Voorbereiding 15 minuten
Kooktijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

Voor de saus heb je nodig

  • 1 kleine ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook
  • 350 ml ketchup
  • 350 ml water
  • 3 à 4 gepelde tomaten uit blik
  • 70 ml rijstazijn
  • wat maïzena
  • 2 à 3 el bruine suiker

Voor de omelet heb je nodig

  • 10 eieren
  • 6 champignons in plakjes
  • 30 gram bamboespruiten uit blik
  • 50 gram wortel geraspt
  • 1 rode paprika in reepjes
  • 1 el selderij fijngehakt
  • 1 prei in ringen
  • scheutje sesamolie
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Snijd alle groentes voor de omelet en zet ze klaar tot gebruik. Begin dan met het maken van de saus en kook intussen de rijst.

  2. Fruit voor de saus de gesnipperde ui en de fijngesneden knoflook in een beetje sesamolie op zacht vuur. Doe dan de gepelde tomaten erbij en vervolgens de ketchup en het water. Roer dit even goed door elkaar en laat 10 minuutjes rustig pruttelen. 

  3. Doe een eetlepel maïzena in een kommetje en roer los met een beetje water. Doe dit papje bij de saus zodat de saus wat dikker wordt. Vind je de saus nog te dun, dan kun je nog een beetje extra maïzena toevoegen. Doe dit nooit rechtstreeks bij de saus want dan krijg je klontjes, maar maak altijd een papje van de maïzena. 

  4. Haal de saus door een vergiet. Tot zover kun je de saus van tevoren klaarmaken en weer opwarmen. Als de saus weer is opgewarmd voeg je de azijn en de suiker toe. 

  5. Kluts de eieren los met wat zout en peper en roer de groentes erdoor. Verwarm een scheutje sesamolie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak de omelet op heel laag vuur gaar. Pas op voor aanbranden! 

  6. Steek met de scherpe kant van de spatel de omelet in stukjes (niet te klein) en draai de stukjes even om in de pan zodat de andere kant ook even kan droog bakken. Doe de stukjes omelet in een schaal en giet de saus erover. Serveer met witte rijst of nasi. 

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.

Mobiele versie afsluiten