Site pictogram Out mijn keuken

Kip met sinaasappel & gembersaus uit de slowcooker

slowcooker recept kip sinaasappel gember saus

Voor dit recept heb ik mijn slowcooker weer eens uit de kast getrokken. Wat een plezier heb ik al van dat ding gehad zeg! Ik was op zoek naar een eenvoudige manier om sinaasappelkip te maken en dat is gelukt. Ik heb de kip eerst twee uur voorgegaard en na twee uur heb ik de saus erbij gedaan en de kip daar verder in gaar geslowcooked. Houd je nou niet zo van de gemberssmaak (want die is vrij stevig aanwezig in dit gerecht) neem dan een andere soort sinaasappelmarmelade. Het gerecht heb ik geserveerd met whole grain rijst van Tilda (erg lekker en gezond) en gestoomde broccoli uit de Cook Expert. Kort gekookte zoete worteltjes passen er ook goed bij. 

Dit gerecht is goedgekeurd door het comité van kritische eters in huize O en komt hier (waarschijnlijk in een andere variatie, want ik maak nou eenmaal niet graag twee keer hetzelfde) vast vaker op tafel. Lijkt het je wat?

 

Kip met sinaasappel/gembersaus uit de slowcooker

Heerlijk geurende en smakend kipgerecht uit de slowcooker

Gang Hoofdgerecht
Voorbereiding 10 minuten
Kooktijd 4 uur
Totale tijd 4 uur 10 minuten
Porties 4 personen
Auteur Out mijn Keuken

Ingrediënten

  • 4 grote kipfilets
  • 250 ml barbecuesaus
  • 1 potje sinaasappel/gember marmelade
  • 2 el sojasaus

Werkwijze

  1. Snijd de kipfilets in blokjes van ongeveer 3 bij 3 cm. Vet de binnenpan van de slowcooker licht in met olie (dit gaat het beste met een bakkwastje). Doe de blokjes kip erin en zet de slowcooker 2 uur op low. 

  2. Meng de barbecuesaus met de marmelade en de sojasaus. Roer het goed door elkaar. 

  3. Haal de kip na twee uur uit de pan en giet het vocht eruit (let op, pan is heet!). Doe de kip terug in de pan en voeg de saus toe. Roer alles goed door elkaar en zet de pan weer 2 uur op low. 

  4. Serveer met rijst en groente (bijvoorbeeld broccoli of worteltjes)

Notities

Vind je de saus te dun, dan kun je hem wat dikker maken door een maïzenapapje erdoor te roeren. Dit maak je door een eetlepel maïzena los te roeren met een beetje water.

Dit artikel kan affiliate links bevatten. Voor meer informatie hierover zie de disclaimer.
Foto's en teksten zijn van Esther Out voor Out mijn Keuken.
©Outmijnkeuken.nl

Mobiele versie afsluiten